Skocz do zawartości

gdzie byście chcieli by odbył się zlot odkrywcy

marecki.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nowik

Żle Pan miniema Panie Piotrze Nowicki- ja nie jestem przedstawicielem redakcji Odkrywcy a jedynie wyrazam własne opinie i jesli mam cos do napisania krytycznego to pisze // np. sprawa konkursu foto //.
Marecki prosil o propozycje potecjalnego miejsca na zlot
ja stwirdziłem ze oprócz miejsca jest wskazane okreslić przynajmniej chęc pomocy aby pózniej nikt nie miał pretensji ze daleko albo piwa nie ma .
Co do wyraznia opini czy redakcja organizuje zloty dobrze czy nie to takowego pytania nie wyczytałem.
Wywnioskowalem natomiast ze kilka osób krytycznie odnosi sie do organizowania zlotu przez redakcje Odkrywcy - a dlaczego ?
-moze powiazani sa z redakcja Poszukiwania skarbow
/to chyba Pan Panie Piotrze/ i wypada cos krytycznego napisac
-moze nie bylo piwa a dana osoba traktuje zlot jako miejsce gdzie najwazniejsze jest picie //zooro//
-albo ktoś inny organizuje zlot-spotkanie i konkurencje trzeba tepic
Zgadzam sie z Panem ze wysoce nagannym i niesmacznym jest doprowadzenia sie do stanu uwalenia jak szpadel osoby organizatora .
Jezeli miało miejsce cos takiego to w/g mnie taka osoba nie ma co szukac na następnym zlocie- ale i inne osoby
doprowafdzajace sie do takiego stanu rowniez powinny byc tak traktowane.
Zlot to nie miejsce na przemyt gorzaly czy piwa przez granice a pozniej pretensje ze ktos nie dojechal.

Przegladajac zdjecia ze spotkan organizowanych przez JMS
na stolach tez nie stoja same jogurty // to tylko my Panowie i nasza osobista kultura sprawia czy spotkanie bedzie udane.
Takie spotkania organizuje Landminer ,JMS i moze jeszcze jedna osoba i sa to napewno wspaniale spotkania ale czy wszyscy moga tam dojechac ?
Zlotow i spotkan nigdy nie za wiele , czy zlot musi sie wiazac z kopaniem przez dwa albo trzy dni i chlaniem.
W/g mnie konkurs z wykrywką , zwiedzanie ciekawych miejsc i powspominanie oraz wymiana informacji pomiedzy uczestnikami
jakaś prezentacja sprzetu , wieczorem ognisko .
Co do pirwszego wersu Pana wypowiedzi \" Ja bedac .....
-i bedzie to moja prywatna sprawa \" to ja bym Pana po doprowadzenie sie do takiego stanu na nastepny zlot nie zaprosil .
Pozdrawiam
Jack61

-

• Odpowiedzi 97
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie wycieraj sobie gęby moją wypowiedziom. Jakobym zlot traktował jako miejsce gdzie najważniejsze jest picie. Stwierdziłem tylko: „...organizatorom nawet do głowy nie przyszło że ludzie będą mieli ochotę napić się piwa...”.
Jestem chyba normalny że wieczorem lubię przy rozmowie walnąć pifko, lub zapalić skręta. Jednak idiotycznie jest wracać nad ranem na piechotę 2 km pod gorę z Koniuszego do Ośrodka.
Co do miejsca, to aby dać satysfakcje koledze Kazikowi proponuje Gdańsk. Zawsze lepiej pluć do morza niż na ulice, szczególnie rano gdy wieje bryza.
Napisano
Marecki: ales dowalil do pieca tym postem :).

JMS - zlot jurajski jak wiesz powinien byc, jednak zostanie od tego roku zmieniony. szczegoly samochodzik.poszukiwania.pl. Nie zmienia to faktu, ze dalej podobnie jak i Ty bede robil niewielkie imprezy w Miorowie :), na ktorych sie pewnie spotkamy.

Nowik - sorry ale nie lape tematu. Byles na dwoch. Na oby bylem ja. Jeden Mirow drugi Stepina. Rozwin mysl bo naprawde sie pogubilem i nie rozumiem gdzie byli Ci nawaleni organizatorzy.

Cala reszta forumowiczow:

Okazuje sie ze post ten byl zupelnie zbedny. Trzeba bylo podac miejsce i koniec. I tak organizatorzy dostana po dupie za wybranie takiego a nie innego miejsca.
Moja propozycja, ktora podtrzymuje to Ludwikowice. Pomimo organizowanych w okolicy kilku zlotow, nigdy nie udalo sie obejrzec wszystkiego co znajduje sie w najblizszej okolicy GS, a tym bardziej gdzies dalej.

Ot tak sobie:
Chyba nie wazne czy ktos jest zwiazany z redakcja O., poszukiwaniami skarbow czy wortalem, liczy sie fakt wspolnie spedzonego czasu i dobrej zabawy.

Mysle, ze spotkamy sie na wiosennym zlocie bez wzgledu na wybrane przez redakcje miejsce.

Pozdrawiam

kruku
Napisano
Witam.

Zaczne od wypowiedzi do Kruka...Drogi kolego- mylisz sie. Byles tylko na jedny z dwoch, na krorych ja bylem. Chodzilo mi o zloty w Rzeczce i Stepinie. Twoja impreza choc udana ( 1 Jurajskie spotkanie poszukiwaczy) nie miala nic wspolnego z wyzej wymienianymi - cyklicznymi zlotami poszukiwaczy.

Do Jack61

Szanowny Panie...nie jestem powiazany z zadna redakcja- i to wlasnie od Pana dowiedzialem sie, że istnieje Redakcja poszukiwan skarbow. Cieszy mnie, ze doszlismy choć do jednego wspolnego mianownika - ze nawaleni organizatorzy nie powinni organizowac kolejnych zlotow. I w tym momencie nalezy zakonczyc dyskusje na temat dalszego organizowania zlotu przez Organizatora Zlotu w Rzeczce ( prosze sprawdzic - kto nim byl)

Wyjasnijmy sobie jeszcxe jedno- na takie zloty nie jezdzi sie za zaproszeniami wiec kto Panu bronil przyjechac na kolejny, cykliczny zlot poszukiwaczy robiony przez Landminera w Stepinie? Chyba, ze wprowadzimy nowa zasade i organizator zaprosi tylko tych, ktorych chce widziec i bedzxie brylowal wsrod towarzystwa wzajemnej adoracji...

Wtedy nazwa Miedzynarodowy Zlot...itd - bylaby zbedna.

Z wypowiedzi Pana wynika, ze nie powinienem byc zapraszany na zloty poniewaz sie spilem...Sznowny panie w ten sposob zdyskredytowal pan ok.90 % uczestnikow zlotu. A jesli pan nie pamieta...to prosze przypomniec sobie co dzialo sie w Rzeczce przy ognisku ok.2 w nocy.Zostali najtrzezwiejsi...i spokojnie moglismy wtedy prowadzic dyskusje do rana.

Nadal nie proponuje lokalizacji zlotu. Moze powinienem by nie zarzucono mi malkontenctwa. Twierdze jednak, ze podawanie wciaz tych samych lokalizacji i wracanie do nich swiadczy o slabej znajomosci historii przez potencjalnych organizatorow.

Pozdrawiam.Piotr Nowicki.
Napisano
Zorro

W celu wyjasnienia zacytuje temat watku
\" gdzie byście chcieli by odbył sie zlot odkrywcy \"

Czytajac treść Mareckiego tez nie doczytałem prośby o opinię na temat zlotów dotychczas organizowanych przez Odkrywce , czy tez podanie osoby która zrobi to najlepiej.
W Pana wypowiedzi jest stwierdzenie ze : \"Zespół Odkrywcy nie jest zdolny do zrobienia porzadnego zlotu.\"
Padło stwierdzenie ze bez Joanny nic nie wyjdzie.Skad taka pewność ?
Czy pomagał Pan kiedys organizowac impreze na ponad 100 osób /?/
Czy padła propozycja gdzie organizować zlot ????
Najlatwiej jest krytykowac.

Jeśli nie ma sie ochoty jechać na zlot to wybór wolny można jechać gdzie się.
JMS jest wspanialym organizatorem i konkretną osoba , zadeklarowal pomoc w organizacji Krukowi -brawo // oby wszyscy tak postępowali //.
Moja wypowiedz to chec otrzymania chciaz deklaracji pomocy w organizacji tam na miejscu // zaproponowanym przez czytelników// właśnie po to aby zlot był bez wpadek.
Panski post naszpikowany jest wlaśnie pluciem i polecam wyjazd nad morze byle nie do Gdańska bo to piękne miasto.

Jeżeli poczuł sie Pan urażony poprzednim postem to przepraszam ale niestety takie mialem odczucie po przeczytaniu wypowiedzi skoro w 10 linijkach doczytałem o przemycanej beherovce , starym metnym piwie, obiekcie bezalkoholowym oddalonym o 2 km od miejsca zakwaterowania,ochcie napicia sie piwa.
Jeszcze raz przepraszam a zarazem prosze podac jakies ciekawe miejsce gdzie moglby sie odbyc zlot , moze udzieli Pan jakiejś pomocy w organizacji // bo decyzję o uczestnictwie juz Pan podjął //.
Jack61

P.S.
Chciałbym nadmienic iz nie pamietam abysmy przeszli na ty .
Napisano
Co do mojego przypuszczenia ze jest Pan powiazany z PS to wynika to ze sprawdzenia adresu mailowego Pana nicka.
Co do stwierdzenia ze nie powinien Pan być zapraszany to zla interpretacja mojej wypowiedzi napisalem ze gdybym ja byl organizatorem i pan doprowadzilby sie do takiego stanu jak pan pisal to zrobil bym wszystko aby na nastepnym Pana osoba sie nie pojawila.
Wszystko to tryb przypuszczajacy wcale Pana w takim stanie nie widziałem a napiałem co bym uczynił gdyby sie Pan do takiego stanu doprowadził.
Ja nie jestem organizatorem a Pan potrafi być normalny.

Byłem na spotkaniu //a wlasciwie bylem jego organizatorem wraz z Mareckim// Wrocławiakow po to aby srodowisko sie znalo ,dyskutowało jednym slowem działało razem normalnie.
Moim zdaniem sila nie w jednostce ale w grupie //miedzy innymi po to aby coś zrobić w naszym prawie// .
W czasie spotkania padły i krytyczne slowa pod adresem przedstawicieli redakcji Odkrywcy i to nasz pomysł aby znależc jakies ciekawe miejsce na zlot jak nie ten to nastepny,moze jakas pomoc ludzi z danego terenu.
Może czesc organizatorow jeszcze nie dorosła do organizowania a może ma male doswiadczenie sprobujmy im w tym pomoc.
Na spotkaniu bylo wielu młodych ludzi i obraz zlotów przdstawiony wyżej przez niektórych budzi grozę.
Nie jestem przeciwnikiem piwa i innych trunków ale wszystko z umiarem , a co do liczby eliminowania 90% to może i własnie takie postepowanie uprzytomniło by pewnym osobom ze zlot to nie biesiada pijacka a chec wymiany doświadczeń ,dyskusje prezentacje.

Co do stwierdzenia ze podawane sa te same lokalizacje to moze i prawda ale w tym garncu moze znajdze sie choc jedna nowa ciekawa.
Pozdrawiam
Jack61
Napisano
Piotrze juz rozumiem. W Rzeczce bylem, mozna powiedziec przelotem, nie jechalem do Czech, zwiedzac tez nie mialem co, a pierwsze wieczorne ognisko bylo spoznione kilka godzin i niestety nie mialem nerwow dluzej czekac na powrot i zebranie sie innych.

Czyli Panowie gdzie:

Ludwikowice :)
Napisano
Witam wprawdzie nie byłem na żadnym zlocie ale jak się naczytałem to ja już chyba nie chcę być.
Z poważaniem Jacek
Napisano
Czytam ten apel i pomysły liderów zlotu to myślę sobie, że co niektórzy w ogóle powinni mieć zakaz organizowania takich imprez. Mimo że wydaje się im że już ten zlot będzie udany i wspaniały.
Pomijam wycieczki i dygresje alkoholowe, każdy pije ile może i na ile go stać.
Jednak śmiech mnie bierze jak pod patronatem Odkrywcy będzie biegać z wyrywkami ponad 100 –u potencjalnych przestępców, a za nimi jak bóg da konserwator z gliniarzami.
Dla samego tego widoku warto ten zlot zaliczyć.
Napisano
Do Pana Jack61

Skoro udalo nam sie wyjasnic sobie wszystko...czyli kto ma byc organizatorem i co bylo powodem spotkania we Wroclawiu i co nam sie na zlotach nie podoba - przyszedl czas na normalna dyskusje.Jednak...

Pozostaje sprawa mojego adresu- zdumil mnie fakt kontroli.W odroznieniu od wielu osob z roznego rodzaju forum- pominalem radosna tworczosc...i nie wymyslilem nieistniejacego maila. Skorzystalem z adresu mojej zony- Indii- ktora istotnie posiada mail na serwerze poszukiwan.I prosilbym zeby nie interpretowac moich pogladow jako pogladow osob z tej strony.Dlatego tez podpisalem sie imieniem i nazwiskiem.

BY nie uwazano mnie za krytykanta- podam propozycje lokalizacji:
1.Bolimow.
2.Ruciane Nida.
3.Maciejowice.

Chyba zalet i wydarzen historycznych nie trzeba tlumaczyc.

Pozdrawiam .Piotr Nowicki.
Napisano
Do Pana Nowik

Dziekuje za wyluzowanie atmosfery ale prosze nie doszukiwac sie czegos zlego w kontroli po prostu w pewnej chwili chcialem przeniesc dyskusje na maila aby oszczedzic przykrych opowiesci i wspomnien miedzy innymi mojemu synowi bywalcowi tego forum.// wiek 14 lat//
Jednak po odczytaniu adresu maila zrezygnowalem.

I jeszcze jedno czy aby na pewno dowiedzial sie Pan z mojego postu o istnieniu PS ??? .
A moze jezeli jest pan aktywnym uczestnikiem spotkan ,zlotów oraz aktywnym odkrywc nieznanego warto podpisywac sie swoim nickiem i sprawa bedzie czysta .
Lacze wyrazy szacunku
Jacek
Napisano
Panie Jack61, Pan Nowik napisał, że dowiedział się z Pańskiego postu o istnieniu redakcji PS.
Coś takiego, jak redakcja PS nie istnieje.
Życzę udanego zlotu.
Napisano
Do Pana Nowik

Wydaje mi sie ze my chyba sie rozumiemy ?
Ja z mojej strony stawiam Panu dobre piwo /WROCLAWSKIEGO PIASTA/ mam nadzieje ze w nidalekiej przyszlosci podczas jakiegos spotkania./wtedy bedziemy mogli spokojnie porozmawiac/
Bardzo milo prowadzi sie z Panem konwersacje.
Pozdrawiam
Jacek.
Napisano
Jack61

Za zaproszenie na piwo dziekuje:):):)Nie chcialbym Pana narazac na koszty, ale dopiero przy ósmym staje sie rozmowny:)

Co nie zmienia faktu...że koszt ewentualnego piwa mozemy podzielic na pół.Kto wie...moze poza dobrym wrocławskim browarem polubi pan wcale nie łodzki Okocim mocny czy tatre mocna:)

I niech nas Bog broni przed moja zona...bo bedzie wolala o udzialy w spotkaniu:)

Pozdrawiam.Piotr Nowicki.
Napisano
Proponuję hotel Sheraton w Warszawie ;-).
Pozdrawiam
Napisano
Witam wszystkich. Bardzo dziękujemy za przesłanie wielu interesujących propozycji i uwag, jesteśmy pod wrażeniem poziomu prowadzonej dyskusji..., spostrzegawczości co niektórych forumowiczów, karkołomnej logiki i wyciągania wniosków.Z niektórych postów ubawiliśmy sie serdecznie, szczególnie dotyczy to wątku tajnych „współpracowników” redakcji O. Jedocześnie oświadczamy, że jest to pierwsza wypowiedź redakcji! na temat zlotu. Potwierdzamy też, że tegoroczny, wiosenny zlot miłośników eksploracji organizuje redakcja Odkrywcy. Szczegóły w marcowym numerze. Każdy chętny do pomocy, mile widziany.
pozdrawiam
Izabela
PS. Mamy propozycje:dyskusje na temat poprzednich 18 zlotów /jak skrupulatnie wyliczył Grzebiuszka/, co dobre i złe, proponujemy prowadzić na osobnym forum.
Napisano
Miło słyszeć, że czytelnicy potrafią dostarczyć tyle uciechy swojemu miesięcznikowi :)
Napisano
Witam.

A dlaczego to pani redaktor oburza sie dyskusja na temat zlotow odkrywcy- na forum odkrywcy. Jest to jak najbardziej wlasciwe miejsce.Moze to pani przeniesie sie na forum np. www.sexlaski.pl

Rozumiem, ze wszelka krytyka i inne zdanie nie sa mile widziane na forum Odkrywcy.Ja do klakierow i potakiewiczow nie naleze, co do radosci z wypowiedzi na forum- to pociesze Pania- poszukiwacze w Polsce smieja sie ze zlotow, na ktorych ich wielcy uczestnicy prosza tych mniej znanych o namiary.

A skoro chcecie organizowac kolejny zlot-to niechaj bogowie maja w opiece jego uczestnikow.Uczestnicy znowu pewnie beda biegac za organizatorami- a nie na odwrot. Organizacja niewatpliwie bedzie profesjonalna...A wiadomosci przekazywane przez organizatorki beda zapewne odkrywcze.

Mam nadzieje, ze Pani redaktor- jako nowa krew tej gazety - przypilnuje- inne prominentne pracownice tego periodyka by nie nawalily sie jak szpadel i byly chociaz wstanie trafic w schody np.schroniska.

Z checia przyjade popatrzec na ta impreze.

Z wyrazami szacunku.Piotr Nowicki.
Napisano
Witam
Przepraszam niesmacznie dla kogo?
Dlaczego temat ma być zamykany?
Czyżby z powodu,że opinie niektórych forumowiczów stają się dla kogoś niewygodne?
Przecież jak do tej pory chyba nikt nie złamał regulaminu forum?
Pozdrawiam
Napisano
Panie Jack61

W ktorym miejscu zlamalem regulamin tego forum? Istotnie, byc moze dla niektorych podanie takiej strony jest szokujace.Ale nikt nie musi w nia wchodzic.

Celowo podalem taki adres- by unaocznic bzdurne wnioski pani redaktor- o przeniesieniu dyskusji na inne forum. Na tego rodzaju forum dziwne byloby omawianie zlotow odkrywcy...podobnie jak na odkrywcy dziwne byloby omawianie tematow z tego przykladowego linka.

Po co i w jakim celu powstalo forum odkrywcy? By tylko slac peany? Caly czas podtrzymuje stwierdzenie, ze forum O - jest od tego by na nim dyskutowac o sprawach dotyczacych gazety.A jezeli pani redaktor nie kocha krytyki- to niech zmieni prace.

Uwagi co do jakosci zlotow O- podtrzymuje w calej rozciaglosci.

Z wyrazami szacunku i nadzieja na dalsza konstruktywna dyskusje.Piotr Nowicki.
Napisano
Prośba nic nie da. Jak na razie nie ma podstaw do skasowania wątku. Faktem jest jednak że dyskusja zdryfowała i jest lekko" nie na temat co zasadniczo już narusza regulamin :)

Temat wątku to

Gdzie byscie chcieli by odbył się zlot Odkrywcy"

więc proszę o zamieszczanie propozycji miejsca zlotu a wszelkie inne komentarze przenieść na inne wątki dotyczące zlotów a było już parę takich.

Ja głosuje na Ruciane i Gdynię.

podsumuje dotychczasowe propozycje:

- MRU
- Stępina
- Przełęcz Dukielska
- Gdynia - Trójmiasto
- Ludwikowice Kłodzkie
- Twierdza Osowiec
- Grudziądz
- Poznań
- Twierdza Modlin - chociaż już raz był tam zlot
- Studzianki
- Wał Pomorski
- Bolimow
- Ruciane Nida
- Maciejowice

coś pominąłem?
Napisano
ZLOT JAKIE MOCNE SŁOWO MYSLAŁEM ZE NA OSTATNIM MIEJSCE ZOSTAŁO USTALONE A TU WYNIKA ZE LIPA ALE JAJKA POCZATEK LUTEGO A TU CAŁA IMPREZA W POWIJAKACH COS NIE TAK BYŁEM NA PARU ZLOTACH BYŁO SWIETNIE SAM NAWET ORGANIZOWAŁEM I POMAGAŁEM W ORGANIZOWANIU TRZECH KTÓRE Z OPINI LUDZI BYŁY ŚWIETNE ALE MORZE KŁAMALI SORY ALE NA SREBNEJ GÓRZE ORGANIZATORZY POTRAKTOWALI MNIE JAK INTRUZA NIE TEDY DROGA NIE BYŁO DOBRZE A MORZE ZŁAPAC KATAKT Z TYMI CO JUZ TAKIE IMPREZY ROBILI I TERAZ TAZ BY COS WYMYSLILI JA WIEM TYLE MIEJSC JUZ BYŁO ALE W NIEKTÓRE SWIETNIE SIE WRACA MAM PARE PROPOZYCIJ OTO ONE; BORNE SULINOWO SWINOUJSCIE MRU TRÓJMIASTO CZEMU NIE POWTÓRKI WSZAK WSZYSCY LUBIMY SIE SPOTKAC A W TYCH MIEJSCACH JEST CO OGLADAC I JEST BAZA NOCLEGOWA A WIEC ZASTANAWIEJMY SIĘ SZYBCIEJ BO NA OSTATNIĄ CHWILE NIC SIĘ NIE ZAŁATWI MOGE PODJAĆ SIE ORGANIZACJI Z PAROMA WYPRUBOWANYMI OSOBAMI
Napisano
A POZATYM JESTEM ZA MRU ZOBACZE CZY BEDZIE ON LEPRZY OT TEGO CO MY ZROBILISMY ALE JESTEM GOTÓW POMUC O ILE PARE OSÓB DO TEGO DOŁACZY Z NASZEJ PACZKI ZAINTERESOWANI WIEDZA O KOGO CHODZI POZDRAWIAM REDAKCIE TYCH CO SĄ I TYCH CO ODESZLI
Napisano
Do duzyxxl. Kurcze, facet nie krzycz. I pisz po ludzku bo tu nie telegraf. A tak w ogóle to przejrzyj zapoznaj się ze słownikiem ortograficznym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie