marecki. Napisano 2 Luty 2004 Autor Napisano 2 Luty 2004 maciek on musi jechać bo kto nas będzie pilnował ???!!!
Gość Napisano 2 Luty 2004 Napisano 2 Luty 2004 Proponował bym Wał Pomorski.Ale cóż dużo tam się już nie znajdzie.
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 jestem za Pol.em bardzodobra idea.Ja tez pochodze ztych ziem.
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Lufas chyba nie najlepszy pomysł bo już jeden zlot jest planowany na Wale Pomorskim. Jest to zlot jubileuszowy w 10 rocznice wydarzeń opisanych przez Tygodnik Pilski i red Wojciecha Żużewicza, gdzie impreza eksploatatorska została odebrana przez miejscowych z najazdem werhwolfu na ziemie odzyskane. Okraszona była z manewrami na poligonie w Nadarzycach i Bornem pomiędzy UOP-em , jednostkami ochrony poligonu i poszukiwaczami. Zlot jest zamknięty, ale z tego co wiem to wszyscy uczestnicy tamtych wydarzeń zostali zaproszeni. Komandorem zlotu jest jak wtedy Alan. Będzie też pewna ilość osób zaprzyjaźnionych, więc jak bardzo Ci zależy pobiegać na Wale to przypomnij się wiosną gg815313 http://www.s34621q.republika.pl/1z.jpghttp://www.s34621q.republika.pl/2z.jpghttp://www.s34621q.republika.pl/3z.jpg
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Mam propozycje.W dniach 27-30 czerwca 2004 roku odbywa sie coroczny VI już Zlot Zabytkowych Pojazdów Militarnych w Darłowie.Wiecej informacji mozna uzyskac na stronie www.darlowo.info - dodam ze na zloty przyjeżdzają militaryści z całej Polski jak również Europy i stanów Zjednoczonych, znajduje sie również targowisko z róznymi wykopkami, militariami itp. Na stronie podane są szczegóły zlotu jak również zdjecia z poprzednich. Wybór należy do was. Pozdrawiam
kazik Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Zrobił się z tego mały „koncert życzeń”. A należy pamiętać, że zloty same się nie zorganizują. Oprócz wyboru miejsca zlotu przydałoby się usłyszeć wstępne deklaracje osób chętnych do współorganizowania zlotu w danym miejscu. Rok temu miałem swój niechybny udział w zablokowaniu działań na rzecz zlotu w Gdyni. Impreza była już rozpisana na papierze. Problemy pojawiły się przy braniu odpowiedzialności za cały zlot. Przy wdrażaniu pomysłów w życie niedoświadczone osoby rzucone na „szeroką wodę” szybko się wycofały (łącznie ze mną).Dlatego należy mierzyć siły na zamiary. Odkrywca nie zorganizuje za nas całego zlotu. Bez własnego zaangażowania zloty odbywać się będą tylko w formie wirtualnej... na forum :)
Gość Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Nie problem gdzie,tylko kto go zorganizuje.Z tym zawsze jest największy kłopot.
Bocian Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 Pocieszę Cię Kazik że rok temu 98% osób chcących zorganizować zlot w Gdyni zdryfowało w bliżej nieokreślonym kierunku po pierwszych realnych działaniach.Mam propozycję, zamiast bić pianę zbierzmy propozycję. Następnie zrobię sondę gdzie będzie można zagłosować.A jeżeli będzie to Gdynia to plan zlotu już jest i może tym razem coś się uda zrobić. Bazy noclegowe rozpoznane, miejsca rozpoznane, plan zlotu jest, media są.A jeżeli macie już swoje konkretne propozycje to w miarę możliwości podajcie realnie w czym możecie pomóc jeżeli chodzi o lokalne zwiedzanie, wejścia, pozwolenia, organizację, noclegi, gastronomię itp.
past Napisano 3 Luty 2004 Napisano 3 Luty 2004 po sobotnim spotkaniu towarzystwa z Wrocławia i gości z Wałbrzycha proponuje Ludwikowice. Plusy- blisko Wrocławia - nie czarujmy się główny organizator to Odkrywca- prężna grupa WGS z wałbrzychaZ tego co chłopaki mówili baza noclegowa jest - możliwość - na razie wstępne deklaracje organizatora wrocławskiego spotkania jacka 61 " pomocy transportowo logistycznej co też jest ważne.nie jestem ani wielkim fanem ani bywalcem (przynajmniej w przeszłości) tego typu imprez , ale informacje ze spotkania są konkretkne
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Może więcej konkretów, kto będzie organizował. Już się zdażały sytuacje, że ktoś miał organizować a później się wycofywał i był kłopot.Po za tym zlot jest dla wszystkich miłośników eksploracji i powinno być coś dla tych od wykrywaczy i miłośników fortyfikacji. Jeżeli pamięć mnie nie myli to było juz kilka zlotów w tamtej okolicy. Czy będzie coś nowego o obejżenia?
marecki. Napisano 4 Luty 2004 Autor Napisano 4 Luty 2004 zlot napewno będzie organizował odkrywca to niepodlega dyskusji odbędzie się w pierwszych dniach maja i napewno będzie się mozna zmierzyć w szrankach z wykrywaczem pełny plan zlotu ukaże się w marcowym numerze odkrywcy proszę o dalsze zgłaszanie ciekawych miejsc jeżeli nie wykorzysta się ich teraz to napewno posłużą w przyszłosci przy organizowaniu takiej imprezypozdrawiam marecki
jack61 Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Propozycji padło wiele miejsca ciekawe wiadomo kazdy chce sie pochwalic swoim terenem.Mozemy wymieniac w nieskonczonosc ciekawe miejsca ale pomyslmy jaki jest ilosciowo skład redakcji i ile pracy te kilka osób musi wniesc aby zlot był udany.W czasie spotkania we Wrocławiu podczas rozmowy z przedstawicielami i przedstawicielkami redakcji padla propozycja zalozenia tematu j/w w celu zasiegniecia opini wszystkich piszacych na forum co do jakiegos ciekawego miejsca na zlot.Jednak poza dwoma wypowiedziami niezauwazyłem checi w pomocy organizacji.Kazik bardzo ładnie napisał '' zloty same sie nie zorganizuja '' trzeba udzielic pomocy w organizacji na miejscu.Co do krytyki Pana Piotra Nowickiego - to szanowny Panie prosze zaproponowac jakies miejsce w swojej okolicy i pomóc w organizacji zlotu takiego jaki pan ma na mysli.Co do chlania to kazdy wyspi sie tak jak sobie poscieli . Kto Pana zmuszał do chlania i obsmarowywania nieobecnych, trzeba było tego nie czynic .
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Jack61 Kolega Nowicki ma sporo racji. Zespół Odkrywcy nie jest zdolny do zrobienia porządnego zlotu. Ponadto bez takiego organizatora jak Joanna , nic nie wyjdzie. Przykładem niech będzie ubiegłoroczna impreza w słynnych tunelach kolejowych, gdzie było nas raptem kilkunastu. Dwa lata temu (Srebrna Góra) było nas sporo, ale organizatorom nawet do głowy nie przyszło że ludzie będą mieli ochotę napić się piwa. Nie określił do ostatniej chwili miejsca zakwaterowania. Kwatery wyznaczył w obiekcie bezalkoholowym za miastem.Trzy lata temu (Rzeczka) kompletny brak organizacji, grupy rozrzucone na noclegach oddalonych po kilka kilometrów od głównego obiektu. Organizatorzy nie panowali nad sytuacją , imprezy rozpoczynały się w kilkugodzinnym opóźnieniem w stosunku do programu. Organizatorzy i część uczestników utknęła z przemycaną beherovką na granicy. Przy ognisku serwowano nie zjadliwą kiełbasę i stare mętne piwo. Było o tym nawet na tym forum. Jednocześnie fakt zespół Odkrywcy organizuje najdroższe zloty w środowisku. Kto tego nie przeżył i chce się przekonać niech jedzie na kolejny zlot redakcyjny, ja wole spotkania u JMS-a .
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Sznowny Panie jack61 jak mniemam przedstawicielu redakcji Odkrywcy.Ja bedac uczestnikiem zlotu moge spic sie jak swinia - i bedzie to moja prywatna sprawa.Jednak gdy organizator jest nawalony jak szpadel - wyglada to niesmacznie.Co do obsmarowywania - ja tego czynic nie musze lecz sila rzeczy bedac na zlocie zmuszony bylem tego wysluchiwac.Dziwi mnie jedynie ze Pana lub redakcje zabolaly jedynie te dwa punkty mojej wypowiedzi...Czyzby stara maksyma- UDERZ W STOL.. a nozyce sie odezwa?Szkoda ze nie martwi ich fakt ze zloty upadaja. Jest coraz mniej uczestnikow.Co do pomocy przy organizacji zlotu i wsazania miejsca- ten kto oswiadcza, ze bedzie go organizowal powinien miec koncepcje.Wiec niech rusza nadobna czesc ciala, zasiada do map i ksiazek - a wtedy nie beda musieli prosic o pomoc.Do Zorro.Kolego - zlot w Stepinie, mimo bardzo malej ilosci osob- byl zlotem ciekawym i udanym.Dla wyjasnienia- nie byl organizatorem tego zlotu Odkrywca - tylko Landminer.Piotr Nowicki.
Gość Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 ooo!!! Widze ze ktos mnie tu wywolal.I pozytywna opinia.Dzieki.W sumie to ja organizuje raczej spotkania niz zloty.teren Jura Krakowsko-Czestochowska,wiecej o tym na PSNa duzy zlot Jury bym raczej nie polecal:jest to teren Parku Krajobrazowego,tak ze kopac....jednak zeszloroczne zloty Kruka pokazaly ze jest to miejsce warte uwagi.Widze ze Kruku na ten maj oferuje inny teren-gdyby wybral Jure chetnie pomoge w organizacji.JMS
kryzys1945 Napisano 4 Luty 2004 Napisano 4 Luty 2004 Witamjakoś do tej pory takie masowe spędy poszukiwaczy,mnie nie interesowały.nie lubię jak przez ramię patrzy ktoś mi jak wyciagam jakies zardzewiałe coś.Nie lubie też jak pisk wykrywaczy zagłusza odgłosy przyrody,a wykrywaaczy w lesie więcej niż drzew.Nie musze jechać 500,czy nawet 300 km by sie napic piwa,nie mówiąc juz o chlaniu do upadfdłego,przeciez nie o to w tym chodzi.Rzucenie hasła,gdzie zoorganizowac zlot mija się z celem.Tysiace propozycji,zero konkretwó,zero planu organizacyjnego.Ja tez moge rzucić kilka miejsc nie wspominając o tym,że najbliższe miejsce noclegowe jest o 30 km,nie podając konkretnych planów zlotu.Redakcja odkrywcy widze,że coś nie bardzo ma plan.Najłatwiej rzucić hasło,a potem objac patronatem zlot,a jeszcze lepiej jak się uda,bo będzie mozna przypisać sobe zasługi.Drodzy poszukiwacze myślę,że nie o to w tym wszystkim chodzi.....Pozdrawiam
marecki. Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 kolego kryzys 1945 " przeczytaj sobie jeszce raz to co napisałeś wyżej i zastanów się co chciałeś nam przekazać bo ja jakoś nie mogę cię zrozumieć { jest to pewnie efektem tego że mieszkasz w lesie zdziczałeś tam całkiem i upodobniłeś się do mieszkańców lasu ja niestety mieszkam wśród ludzi w miescie i inaczej to postrzegam } zloty są organizowane dla nas bo chcemy się poznawać potrzebujemy integracji i obojętnie czy za organizacją zlotu będzie stał odkrywca czy sensacje xx w czy ktokolwiek inny zawsze chętnie tam podążymy przecież ja cię na siłę nie wyciągam z domu i nie uszcęśliwiam cię wbrew twojej woli abyś na zlot przyjechał piszesz że nie lubisz jak ci ktoś zagląda przez ramię - odrazu widać że nigdy na żadnym zlocie nie byłeś bo zlot nie ma na celu przeszukania całego lasu i ogołocenia go z jego skarbów tylko jest organizowany konkurs udział w nim jest dobrowolny następnie piszesz że rzucanie hasła gdzie zorganizować zlot mija się z celem - dlaczego ?? to wolne forum jestem zarejestrowany i mogę sobie pisać apele jakie chcę każdy może sie wypowiadać i proponować cos ciekawego na koniec piszesz że redakcja nie ma planu - a skąd ty możesz o tym wiedzieć jakie plany ma redakcja co ?? apel zaproponowania ciekawych miejsc zorganizowania zlotu wyszedł odemnie i to ja się pod nim podpisałem nie redakcja także nie krytykuj mnie bo krzywdzisz wszystkich co zabrali już głos i zaproponowali ciekawe miejsca bo o to chodziło w tym temacie a nie krytyke redakcji i poprzednich zlotów naucz się najpierw czytać zanim cos napiszesz pozdrawiam !!marecki
kryzys1945 Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 WitamPanie Marecki,krytyka,a obrazanie ludzi,to dwie rózne sprawy,a post w stylu kolega mieszka w lesie,zdziczał i cała resztę epietetów,niech pan zachowa dla swoich przyjaciół i znajomych.Poza tym na forum może wyrazic zdanie każdy w kulturalny sposób.Myslę,ze wyrażając swoje zdanie nikogo nie uraził.Nie zwracałem się tez personalnie do żadnej osoby,natomiast Pan zwrócił sie bezpośrednio do mnie obrażając mnie sądami o zdziczeniu.Wolę być zdziczałym człowiekiem lasu i nie miec doczynienia z tak ucywilozowanymi ludźmi jak Pan jest,niż obrzucac innych obraxliwymi sformułowaniami.Jak do tej pory nikogo nie obraziłem pisząc posty na tym forum,i nie wiedząc dlaczego zostałem określony niebyt przyjemnym sforumułowaniem.No cóż widocznie w mojej dziczy panują dzikie zwyczaje,by nikogo nie obrażać,natomiast daleko mi do tej cywilizacji,gdzie obraza jest normą.Na tym kończe mój głos w tej dyskusji.pozdrawiam
Gość Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Panie MareckiOpluwanie adwersarzy to typowe dla redakcji , czyżby pan też do niej należał.Jest w tym trochę prawdy że zloty organizowane przez Odkrywcę nigdy nie należały do najlepszych. Znam lepiej zorganizowane i te duże, Sensacji XX w, czy w Darłowie jak i te miej nagłaśniane powstałe z inicjatywy samych eksploratorów.Zoro ma racje, co do piwa to faktycznie nie zawsze było najlepszej jakości.
past Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 panowie i panie jak już przy wybieraniu miejsca zaczynacie sę opluwać to co będzie dalej , wyluzujcie , podajcie swoja propozycje , lub zróbcie coś sami. Jack61 i marecki wbrew pozorom nie są z redakcji , chcą tylko pomóc im. Po co się denerwować czy jesteś ze wsi , z miasta czy z księżyca chcesz przyjedziesz ne chcesz pojedziesz w tym czasie sam. Ale dlaczego znowu pyskówki ? Lepiej iść w pole śnieg stopniał :-)
kazik Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Na zlocie koniecznie będzie trzeba urządzić zawody w pluciu" na odległość :)))
marecki. Napisano 5 Luty 2004 Autor Napisano 5 Luty 2004 szanowni panowie określenie spędy " jakiego użył pan kryzys 1945 niestety nie kojarzą mi się z niczym przyjemnym ponieważ nie jestem jakimś baranem z rykowiska i to ja zostałem obrazony i przy tym każdy co odpowiedział na mój post ale skoro panu panie tnt taka forma odpowiada to gorąco pana przepraszam !! i nie wydaje mi się zebym to ja zaczął pierwszy kogoś oplówać i obrażać panie kryzys 1945 tak jak pan nas potraktował w pana apelu tak i ja potraktowałem pana pozdrawiam serdecznie marecki
vonadamski Napisano 5 Luty 2004 Napisano 5 Luty 2004 Witam!!!Ja sie bylem skrzyczany na panteonie" tu krzyki w innej sprawie. Kurcze nie trzeba ogladac obrad naszego sejmu zeby sie rozerwac :)Z powazaniem vonadamski
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.