musamman2 Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 Co to za odznaka? Wykonana solidnie, z jakiegoś ciężkiego stopu, z tyłu prostokątne uszko.
musamman2 Napisano 26 Luty 2008 Autor Napisano 26 Luty 2008 OnyX- to chyba nie jest to. Ozdoby do uprzęży są tłoczone z blachy, a to tutaj jest grube na pół centymetra i ciężkie. Przypomina to medal, z uchem z tyłu.
MK Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 musamman2 - podaj średnicę i zdjęcie z tyłu, być może to jeszcze inny kraj i odznaka podkuwacza koni" ale do tego musi mieć średnicę około 4,5 cm i specyficzne mocowanie z tyłu.
musamman2 Napisano 26 Luty 2008 Autor Napisano 26 Luty 2008 MK, na razie nie mogę zrobić foty z tyłu, ale rzeczywiście odznaka jest mniej więcej tej wielkości, którą podajesz.
MK Napisano 26 Luty 2008 Napisano 26 Luty 2008 Zobacz sam, mam na myśli tę odznakę austriacką:http://www.austro-hungarian-army.co.uk/badges/CockPic22.jpgtylko powinna być mocowana na takim klipsie". Nie jest też identiko, ale spotkałem kilka odznak, które też znacznie różnią się od przedstawionych na tej stronce a jednak to oryginały.
musamman2 Napisano 26 Luty 2008 Autor Napisano 26 Luty 2008 MK- dzięx, rzeczywiście jest podobna. Klipsa nie ma, ale może jest urwany i zostało tylko ucho. Ale nie pasuje mi to, że ta moja jest znaleziona w Borach Tucholskich, a tutaj Austriaków nigdy nie było, chociaż mogli przechodzić w czasie I Wojny. Tak czy inaczej- dziękuję, choć liczę na to, że jeszcze ktoś znajdzie identyczną jak moja. Pozdrawiam serdecznie.
musamman2 Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 Co to za odznaka? Wykonana solidnie, z jakiegoś ciężkiego stopu, z tyłu prostokątne uszko.
musamman2 Napisano 25 Luty 2008 Autor Napisano 25 Luty 2008 2. Ta sama w innym świetle. Znaleziona w lesie, gdzie wychodzą fanty zarówno niemieckie i radzieckie z 1945, jak i polskie z Września. Proszę o id. Pozdro.
Pytanie
musamman2
Co to za odznaka? Wykonana solidnie, z jakiegoś ciężkiego stopu, z tyłu prostokątne uszko.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.