bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Nie wiem skąd się tam wzieli Tommies ale jak widać są ... i chleją :)
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Webley w łapie, dudy na plecach ... kiecka w kratę ... fuckin hell!
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 A tu już w ogóle wszystkie państwa w jednym kadrze :)
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Można by tak wstawiać do rana, bo każde zdjęcie zachwyca ...
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 ... ale przecież nie o to chodzi. Polecam - warto spojrzeć: http://reenact.ru/gallery~index/
Argonauta Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 ........ i tym sposobem kolega Bolas przywołal nas do porzadku i pokazal gdzie jestesmy, w temacie rekonstrukcji I wojennej, mianowicie prosze panow, jestesmy gleboko w lesie, a byc moze jeszcze nie zeszlismy z drzew ..... chyba sie skupie na modelarstwie bo na taka rekonstrukcje w klimatach Wielkiej Wojny nie ma u nas raczej szans :(
oldman Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Ale za to mamy najwyższą w Europie liczbę rekonstruktorów Wehrmachtu na 1000 mieszkanców!
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Hehehhe ... dokładnie ;)Swoją drogą, to mimo że na tych zdjęciach tu i ówdzie widać jakieś babole, czy niedoróbki (jak dres pod mundurem, zły kb itp) to jakiś niesamowity urok mają. Aż przyjemnie spojrzeć. A u nas ? Nie siedzę w I wś ... ale chyba poza kolegami z 69 Riazańskiego, którzy trzymają fason to raczej siedzimy na drzewie, bez pomysłu ...
bolas Napisano 12 Marzec 2008 Napisano 12 Marzec 2008 Oczywiście bez urazy dla grup, które nieświadomie z braku wiedzy mogłem pominąć ;) Np. koledzy Prusacy również prezentują sie ciekawie :)
Stachuss Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Jak zwykle znalazł się ktoś do bicia piany, ale cóż .. Dodam tylko - kolego, to nie są saperki DDR.do brzegu :Jak kolega Flanker napisał, i pokazał co nieco próbujemy robić - chociaż powoli, to pierwsze efekty widać. Jako ludzie z Odwachu" jak wcześniej wspomniano - prócz Powstanie Wielkopolskiego od czasu do czasu, z okazji zamiłowania także bawimy się w Wielką Wojnę. Sorty z końcówki, jesteśmy na etapie domundurowywania się.
oldman Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Zdjęcia wklejone przez bolasa są F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-E - zwłaszcza,że jakoś tak z pewną wyższością" odnosimy się do poczynań naszego (byłego) wchodniego sąsiada ;-) Chodzi właśnie o ten klimat i nastrój, którego nijak nie da się odnależć na ogromnej większości zdjęc z tego Forum.Jako czynny rekonstruktor II wojny (od czterech lat...) oraz równie czynny fotograf (od więcej niż czterech...) mogę tylko chylić czoła.Tu zaczynamy brnąć w jakieś mega off-topiki, bo pytanie brzmiało Szukamy GRH z I Wojny". Mam tylko nadzieję,że może ktoś z przyszłych rekonstruktorów obejrzy te fotki i może chwilę się zastanowi zanim zacznie odtwarzać dwieście czterdziestą dziewiątą Kompanię Braci" albo tysiąc pięćset dwudziesty czwarty Wehrmacht" ( z pełnym szacunkiem dla rekonstruktorów obu tych opcji ;-)
DETER Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 mi się te pielegniareczki podobają, dam sobie tyłek odstrzelić
oldman Napisano 13 Marzec 2008 Napisano 13 Marzec 2008 Zwłasza druga z lewej zdaje się znać swój pielęgniarski fach...;-) A my tu radzimy o przerabianiu szwajcara i farbowaniu szweda, nie wspominając już o legendarnej rekonstrukcji roweru.
Flanker Napisano 14 Marzec 2008 Napisano 14 Marzec 2008 Znowu odbiegnę od wątku głownego 1914, ale nawiązując do wcześniejszego mojego postu z odniesieniem do Fotosika, i do wypowiedzi Kol. Stachuss - jeszcze z tamtej sesji zdjęciowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.