Skocz do zawartości

Szukamy grup rekonstrukcyjnych z I Wojny Światowej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
........ i tym sposobem kolega Bolas przywołal nas do porzadku i pokazal gdzie jestesmy, w temacie rekonstrukcji I wojennej, mianowicie prosze panow, jestesmy gleboko w lesie, a byc moze jeszcze nie zeszlismy z drzew ..... chyba sie skupie na modelarstwie bo na taka rekonstrukcje w klimatach Wielkiej Wojny nie ma u nas raczej szans :(
Napisano
Hehehhe ... dokładnie ;)
Swoją drogą, to mimo że na tych zdjęciach tu i ówdzie widać jakieś babole, czy niedoróbki (jak dres pod mundurem, zły kb itp) to jakiś niesamowity urok mają. Aż przyjemnie spojrzeć. A u nas ? Nie siedzę w I wś ... ale chyba poza kolegami z 69 Riazańskiego, którzy trzymają fason to raczej siedzimy na drzewie, bez pomysłu ...
Napisano
Oczywiście bez urazy dla grup, które nieświadomie z braku wiedzy mogłem pominąć ;) Np. koledzy Prusacy również prezentują sie ciekawie :)
Napisano
Jak zwykle znalazł się ktoś do bicia piany, ale cóż ..
Dodam tylko - kolego, to nie są saperki DDR.

do brzegu :

Jak kolega Flanker napisał, i pokazał co nieco próbujemy robić - chociaż powoli, to pierwsze efekty widać. Jako ludzie z Odwachu" jak wcześniej wspomniano - prócz Powstanie Wielkopolskiego od czasu do czasu, z okazji zamiłowania także bawimy się w Wielką Wojnę. Sorty z końcówki, jesteśmy na etapie domundurowywania się.
Napisano
Zdjęcia wklejone przez bolasa są F-E-N-O-M-E-N-A-L-N-E - zwłaszcza,że jakoś tak z pewną wyższością" odnosimy się do poczynań naszego (byłego) wchodniego sąsiada ;-) Chodzi właśnie o ten klimat i nastrój, którego nijak nie da się odnależć na ogromnej większości zdjęc z tego Forum.
Jako czynny rekonstruktor II wojny (od czterech lat...) oraz równie czynny fotograf (od więcej niż czterech...) mogę tylko chylić czoła.
Tu zaczynamy brnąć w jakieś mega off-topiki, bo pytanie brzmiało Szukamy GRH z I Wojny". Mam tylko nadzieję,że może ktoś z przyszłych rekonstruktorów obejrzy te fotki i może chwilę się zastanowi zanim zacznie odtwarzać dwieście czterdziestą dziewiątą Kompanię Braci" albo tysiąc pięćset dwudziesty czwarty Wehrmacht" ( z pełnym szacunkiem dla rekonstruktorów obu tych opcji ;-)
Napisano
Zwłasza druga z lewej zdaje się znać swój pielęgniarski fach...;-) A my tu radzimy o przerabianiu szwajcara i farbowaniu szweda, nie wspominając już o legendarnej rekonstrukcji roweru.
Napisano

Znowu odbiegnę od wątku głownego 1914, ale nawiązując do wcześniejszego mojego postu z odniesieniem do Fotosika, i do wypowiedzi Kol. Stachuss - jeszcze z tamtej sesji zdjęciowej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie