Skocz do zawartości
  • 0

Licznyj znak i jakaś odznaka

dzidek38

Pytanie

Napisano

Mam prośbę o pomoc w identyfikacji.
Kolega znalazł taki licznyj znak i odznakę.
Radzieckie.
Proszę o pomoc w odszyfrowaniu, co oznaczają poszczególne litery.
Jeśli się ktoś orientuje, to kolega prosił o informację, ile to za to można dostać (oczywiście w złotówkach - żeby uprzedzić złośliwców).

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam prośbę o pomoc w identyfikacji.
Kolega znalazł taki licznyj znak i odznakę.
Radzieckie.
Proszę o pomoc w odszyfrowaniu, co oznaczają poszczególne litery.
Jeśli się ktoś orientuje, to kolega prosił o informację, ile to za to można dostać (oczywiście w złotówkach - żeby uprzedzić złośliwców).

Napisano
Dzięki za pomoc w identyfikacji odznaki. Jeszcze proszę o pomoc w rozszyfrowaniu skrótu na licznym znaku (L.W.P.U.Z. - o ile się nie mylę).
Napisano
A właściwie mam jeszcze pytanie, czy to jest częste, czy raczej rzadkie znalezisko. A także, czy ktoś zna jakąś stronkę o licznych znakach ZSRR.
Napisano
Dzięki za pomoc, ale jeszcze mam pytanie (bo z rosyjskiego to ja jestem noga): co to za napis z lewej strony odznaki i co on oznacza?
Napisano
Witam,
radziecki licznyj znak 6 roty strzelców numer żołnierza 41, niestety nie umiem rozszyfrować skrótu po prawej stronie.
Odznaka jak w linku.
pozdro
Jadzia
Napisano
Ten napis осоавиа хим" to po polsku coś w rodzaju Organizacji Przyjaciół Żołnierza, nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że to ta organizacja przyznawała odznakę.
pozdro
Jadzia
Napisano
6 стрелковая рота Ленинградского Военно-Политического Училища имени Энгельса

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie