pablcbr Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 Sprzet jest dość długi około 140 cm. Ma 2 zbiorniki, niby jakiś opryskiwacz mógłby to być ale poco tam iskra świeca itd??. Mogło by to byc do malowania powiedzmy ale dlaczego ma okratowaną lufe " Za pomoc z góry dziekuje. Pozdrawiam Paweł
pablcbr Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 Wiem foty kiepskie ale v3 lepszych nie potrafi.
abcd Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Przyrząd raczej niema nic wspólnego z miotaczem ognia,najprędzej jest to sadowniczy opryskiwacz,być może spalinowy(stąd świeca)
efes Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 Prawie dobrze kombinujesz.Jest to pogrzewacz .Coś na kształt lutlampy.Pracuje to trochę tak jak silnik pulsacyjny waląc jak karabin maszynowy.Nie pamiętam czy to było na naftę czy benzynę.
Begin Napisano 19 Luty 2008 Napisano 19 Luty 2008 W latach 60-tych i 70-tych były użytkowane opylacze ogrodnicze,tzw. eżektorowe. Posiadały małe silniki odrzutowe pulsacyjne.Strumień odrzucanych gazów zasysał proszek owadobójczy i razem z gazami był rozpylany na drzewka lub inne plantacje. Jako paliwo do silniczka używana była benzyna a świeca powodowała zapłon mieszanki paliwowo powietrznej. Dawniej widziałem jak to działa.
pablcbr Napisano 19 Luty 2008 Autor Napisano 19 Luty 2008 BEGIN chyba trafiłes, nawet z tym silnikiem odrzutowym mi pasuje. dziekuje za pomoc. Chyba wezme to jak będzie w rozsadnej cenie, zawsze taka duza lut lampa sie przyda ;)Pozdrawiam
Pytanie
pablcbr
Sprzet jest dość długi około 140 cm.
Ma 2 zbiorniki, niby jakiś opryskiwacz mógłby to być ale poco tam iskra świeca itd??.
Mogło by to byc do malowania powiedzmy ale dlaczego ma okratowaną lufe "
Za pomoc z góry dziekuje.
Pozdrawiam Paweł
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.