lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Witam. Jak w temacie. Zamieszczam fotki prac nad moim niemcem.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Tuż przed rozpoczęciem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 uszkodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 żywica, włókno szklane i oto efekty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 cdn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Teraz tylko czekam aż żywica wyschnie. Potem szlifowanko szpachelka itd.Będę zamieszczał fotki z postępujących prac.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Pierwszy raz emontujesz" hełm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 tak a czemu pytasz :) Teraz czekam aż wyschnie żywica, potem szlifowania, szpachlowanie znów szlif żeby wyrównac powierzchnie itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 robisz sobie podwójna robotę z żywicą i szpachlem, lepiej dobrze wygładź powierzchnię (chodzi mi tu o żywice) i w tedy możesz pomalować jeśli ładnie zrobisz, ranty też będziesz musiał trochę poszorować, i na koniec żywica jest trudniejsza w obróbce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 z żywicą to w sumie bylo tak ze mialem zakleić jedynie te dziury.. no ale zrobiłem jej za dużo i zostało mi po całej operacji więc pociągnąłem go już całego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 Żywica jest dobra jako szpachla tyle że trudniejsza w obróbce. Teraz masz naprawde sporo szlifowania aby wyrównać powieszchnie. Drobnymi zagłębieniami nie przejmuj się teraz, to się faktycznie zaszpachluje. Najistotniejsze teraz to uniknąć błędów kształtu całości, tak aby nie był pofalowany".Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 17 Luty 2008 Share Napisano 17 Luty 2008 z zainteresowaniem będę śledził temat ;] jak z wkładem? wogóle będzie? jak tak to jaki? kalki? pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 17 Luty 2008 Autor Share Napisano 17 Luty 2008 Witam! Hełmik bedzie kompletny. Podpinka, skórka i kalki już są. Czekam na farbe i obręcz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 po szlifowanku.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 Wszystkie ubytki na rantach nadlane żywicą i wygładzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 19 Luty 2008 Autor Share Napisano 19 Luty 2008 akcesoria :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Coś mi on nie wyglada na gładki. Może to tylko tak źle wyglada na fotkach bo jest strasznie łaciaty. Po pomalowaniu podkładem wyjdzie prawda odnośnie jakości szpachlowania i szlifowania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 19 Luty 2008 Share Napisano 19 Luty 2008 Moim zdaniem za słabo jest ze szlifowany, dużo jeszcze tam powinno być pracy, mogłeś na samym początku nałożyć szpachel daj lepsze zdjęcia albo zamieść foto jak nałożysz pierwszą warstwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 20 Luty 2008 Autor Share Napisano 20 Luty 2008 Panowie Panowie nie gorączkujcie się tak. On jest dopiero przygotowany pod szpachlowanie. Dopiero po wyszpachlowaniu będę go szlifował zeby mu nadac ,,wlasciwe ksztalty'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 to nie lepiej się trochę pomęczyć i zrobić dobrą nawierzchnię na tym włóknie, niż później nakładać szpachel, jeśli nałożysz za dużo szpachlu to hełm nie będzie miał swoich proporcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 żywica jest p[rzeźroczysta wjęc moze wyglądać na niedoszlifowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 20 Luty 2008 Autor Share Napisano 20 Luty 2008 Male sprostowanie bo się nie rozumiemy :) Jak pisalem zostalo mi troche zywicy wiec pociagnąłem go resztą. Teraz zeszlifowałem zywicę tak ze została jedynie w zagłębieniach choć nie wszystkich... dlatego później pociagnę go szpachlą i wyszlifuję do jak to się mówe ,,gołej blachy'' by zostala jedynie w zagłębieniach. W ten sposob hełm nie straci swoichproporcji.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Ale to i tak nie ma sensu nakładać szpachla na cały hełm, wypełnij tylko dziury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.