tomekk Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Witam!Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.Proszę o odpowiedźPozdrawiamtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 16 Luty 2008 Autor Share Napisano 16 Luty 2008 Witam!Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.Proszę o odpowiedźPozdrawiamtomekk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Miały. Oto co znalazłem. Kartka świąteczna z tego okresu. Niestety większej nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 Tomek,to mi nie wygląda na Ardeny,to raczej Włochy albo manewry w USA.PozdrawiamRobert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 A najczęściej,to nie było kamuflażu,zaopatrzenie wtedy bardzo kucało i żołnierze używali tego co było pod reką ;pościel,obrusy,prześcieradła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
tomekk
Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
tomekk
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.