tomekk Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Witam!Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.Proszę o odpowiedźPozdrawiamtomekk
tomekk Napisano 16 Luty 2008 Autor Napisano 16 Luty 2008 Witam!Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.Proszę o odpowiedźPozdrawiamtomekk
Widd39 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Miały. Oto co znalazłem. Kartka świąteczna z tego okresu. Niestety większej nie ma.
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Tomek,to mi nie wygląda na Ardeny,to raczej Włochy albo manewry w USA.PozdrawiamRobert
Lt.Horne Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 A najczęściej,to nie było kamuflażu,zaopatrzenie wtedy bardzo kucało i żołnierze używali tego co było pod reką ;pościel,obrusy,prześcieradła.
Pytanie
tomekk
Czy w czasie ofensywy w Ardenach niektóre jednostki amerykańskie posiadały biały kamuflaż??? ( dwuczęściowy bądź coś na kształt pałatki), szukałem w internecie ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć.
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
tomekk
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.