Kordzik nabyty około 10 lat temu, myślę że oryginalny. Wytwórca: Wagner & Lange, Solingen", na klindze słabo czytelny od ostrzenia napis: Alles fur Deutschland" (swoją drogą to niezła stal musiała być użyta do jego produkcji). Jak widać, brak gapy", chyba ktoś bardzo nie lubił nazistów:). No i najciekawsza sprawa- na jelcu wybite: OST 1478". Dotychczas jeszcze nie spotkałem się z takimi oznaczeniami na innych kordzikach, co mogą one oznaczać? (Kordzik z terenu Prus Wschodnich więc może to Ostpreussen, ale to tylko moje nieśmiałe przypuszczenia, i numer kolejny członka runatnych koszul"...)
Z góry dzięki za wszelkie sugestie co do numeru i/lub oryginalności kordzika.
Pytanie
yano
Kordzik nabyty około 10 lat temu, myślę że oryginalny. Wytwórca: Wagner & Lange, Solingen", na klindze słabo czytelny od ostrzenia napis: Alles fur Deutschland" (swoją drogą to niezła stal musiała być użyta do jego produkcji). Jak widać, brak gapy", chyba ktoś bardzo nie lubił nazistów:).
No i najciekawsza sprawa- na jelcu wybite: OST 1478". Dotychczas jeszcze nie spotkałem się z takimi oznaczeniami na innych kordzikach, co mogą one oznaczać?
(Kordzik z terenu Prus Wschodnich więc może to Ostpreussen, ale to tylko moje nieśmiałe przypuszczenia, i numer kolejny członka runatnych koszul"...)
Z góry dzięki za wszelkie sugestie co do numeru i/lub oryginalności kordzika.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.