rafael31 Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 a ja mam dwa mausery98 i 98k i stena mk2 sie nie wstydze.
dygacHQ Napisano 7 Czerwiec 2006 Napisano 7 Czerwiec 2006 a ja znalazłem taką oto Tetecię....fakt że na Google ;)
$pier$ Napisano 8 Czerwiec 2006 Napisano 8 Czerwiec 2006 ja kiedys znalazlem szope z FG 42 ale mowie ide dalej :) przecierz to tylko bron :]
garbaty Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 ja znalazlem te na strychu wraz z dwiema skrzynkami amunicji,teraz w wolnych chwilach strzelam do przypadkowych ludzi,ze strychowego okna!!!!
garbaty Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 jesli przyjda i zadzwonia nie otworze drzwi
sloneczny Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 PIĘKNE, PIĘKNE, PIĘKNE...Też sobie kiedyś taki kupię :P
waldi550 Napisano 9 Czerwiec 2006 Napisano 9 Czerwiec 2006 WitamJa nawet nie musiałem kopać a jedynie zrobić zdięcia, proszę stoii na wierzku i nikogo to nie dziwi.
dol Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 Ja trafiłem mały składzik troszke zdezelowanego sprzętu warto s kopać w necie.http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1797&mm=2&xb=2&vd=1
Parowóz Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 rozszyfruje wam login - pono0 P olicyjny O dział N aprowadzania O graniczonych O słów "
Mlody Mauser Napisano 10 Czerwiec 2006 Napisano 10 Czerwiec 2006 dol - te zdjecia robione na moiim podwórku robione:P :D
dol Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Wpadne z kolegami dawno nikt w TV nie dozbrajał mafi tyle karabinów to pomóżmy odrodzic się mafi z Pruszkowa Wołomina i kilku grupą z polski które rozbiła policja .Może masz jęszcze jakąś tone np. Trotylu.??????????????????????????
dect Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Czy ktoś z Was kiedykolwiek słyszał (powiedzmy od lat 80.) o użyciu jakiejkolwiek drugowojennej broni w celach przestępczych? Długo tego szukałem, przepytałem chyba wszystkich na wydziale (prawa) mogących coś wiedzieć, ale nic, echo, zero...
Czarek Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Tak-jakieś 2-3 lata temu w Słowie Ludu"był krótki artykulik jak jakiś 2 dziadków pokłóciło się w podkieleckiej wsi i jeden z nich wyciągnął mauserka którego miał ukrytego od wojny i chciał zastrzelić drugiego...niestety nie napisali czy udało mu się wystrzelić...
acer Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 Był przypadek że jeden drugiemu głowę siekierą uciął.Też na Kielecczyźnie.Ostatni większy magazynek broni wyszedł z 15 lat temu, po Szarym".
huk 100 Napisano 14 Czerwiec 2006 Napisano 14 Czerwiec 2006 jezuuuuuuuu jak nie wołomin to kieleckie-pozdro
acer Napisano 15 Czerwiec 2006 Napisano 15 Czerwiec 2006 Wiadomo dect,były według opowiadania świadka szturmiki :). Sprawę znał mój kolega leśniczy miejszkający w tej miejscowości gdzie u pewnego dziadzia wyszedł magazynek. Miejscowość w pobliżu Kielc. Schowek był w studni jak się dowiedziałem. Facet tuż po zmianie ustroju poszedł wprost na posterunek i powiedział co ma, czuł się zwolniony z przysięgi złożonej Szaremu" bo wolność". To i wywieźli. W obecności służb, opróżniono magazynek. Podobno cała nyska. Panzerfausty, kaemy, pepeszki, dichitiory, granaty, no wszystkiego po trochu. Sprawa była słynna w mieścinie.Większy numer odszedł w latach 60' kiedy też w tamtejszej okolicy kłusownicy zastrzelili syna wiceministra zdrowia.Milicja przetrząsneła całą pobliską wieś, kilka starów wyjechało, nawet działko p-panc wyszło. Wieś miała nałożona przez pół roku dozór, były ustawione rogatki, cały czas poddawano mieszkańców kontroli. Cały dziedziniec gmachu Komendy Wojewódzkiej w Kielcach był zawalony sprzętem"Jeden z kłusowników dostał czapę, drugi 25 lat /całość odsziedział/. Takie to ciekawostki były.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.