Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Ciekawe :) Karabiny domowej roboty. Z tego co pamiętam to Konflikt w byłej Jugosławii.
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Brytyjski telefon polowy. Nieopisany typem. I wojna
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 No i to co mnie zaciekawiło. Składana klatka na gołębie z I wojny - niemiecka. U nas też musiały takie być.
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 No i koniec wycieczki. Widok z punktu widokowego na muzeum. Spodziewałem się zobaczyć jakiegoś Shermana, może Churchila? Coś w tych klimatach. Trochę więcej dział, moździerzy. A tu proszę...jedyny czołg to T-34/85.
stangret Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Masz racje. Troche lipa. Proponuje muzeum w Duxford dla podreperowania straconych nerwow. Po pierwsze jest oooolbrzymie i kazdy znajdzie cos dla siebie. Glownie lotnictwo, ale jeden hangar jest ze sprzetem ladowym, a hangar tez jest ooolbrzymi. Ponadto Tank Muzeum w Bovington - NIESAMOWITEImperial War Muzeum w Londynie - swietnepozdrawiamstangret
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Do Duxford i do Londynu się wybieram. Po tym co napisałeś skoczę jeszcze do Bovington ;)
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Aha zapomniałem dodać. Jest tam też trochę standardowych mundurów. Kiedyś był też przy nabrzeżu jakiś okręt muzeum. Strasznie się nim chwalili w starych broszurach, a jak przyjechałem, to się okazuje, że wybrzeże już zarośnięte ;/ Muzeum się zawiodłem, ale nic straconego, bo około 0,5 km od muzeum... :)
stangret Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Widd39. Jak bedziesz w Londynie to daj znac. Chetnie pojade do Imperial po raz kolejny. wysle Ci tel na e-maipozdrawiamstangret
Widd39 Napisano 14 Luty 2008 Autor Napisano 14 Luty 2008 Spoko, dam znać. W Londynie będę gdzies do czerwca/lipca, kiedy wracam na Ojczyzny łono :)
stangret Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 Zapomnialem. Jeszcze jedno muzeum w Londynie.Royal Air Force Muzeum. Rzut beretem ode mnie. Wstyd sie przyznac, ale nie bylem. Jade zobaczyc w niedziele.pozdrawiamstangret
bolas Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Uuu widzę że IWM North niewiele się zmieniło ... byłem tam ostatnio ze 4 lata temu i dosłownie to samo. Miłym akcentem dla mnie była możliwość macania" oryginałów. Jest specjalna część muzeum gdzie pracownicy zdejmują z półki co zechcesz - można pomacać, założyć itp ... :) Wstawię kilka starych fotek w wolnej chwili. T-34/85 robił tam za ikonę epoki II wś. Zaraz obok stał trabant - w roli ikony zimnej wojny ;)
Widd39 Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 No tak, stoi nadal. Niestety nie zwórcił mojej uwagi. Kiedy byłem to część z możliwością dotykania orygiałów była wyłączona i za szybką :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.