Skocz do zawartości

Imperial War Muzeum North - Manchester

Widd39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No i to co mnie zaciekawiło. Składana klatka na gołębie z I wojny - niemiecka. U nas też musiały takie być.

Napisano

No i koniec wycieczki. Widok z punktu widokowego na muzeum. Spodziewałem się zobaczyć jakiegoś Shermana, może Churchila? Coś w tych klimatach. Trochę więcej dział, moździerzy. A tu proszę...jedyny czołg to T-34/85.

Napisano
Masz racje. Troche lipa. Proponuje muzeum w Duxford dla podreperowania straconych nerwow. Po pierwsze jest oooolbrzymie i kazdy znajdzie cos dla siebie. Glownie lotnictwo, ale jeden hangar jest ze sprzetem ladowym, a hangar tez jest ooolbrzymi.
Ponadto Tank Muzeum w Bovington - NIESAMOWITE
Imperial War Muzeum w Londynie - swietne
pozdrawiam
stangret
Napisano

Aha zapomniałem dodać. Jest tam też trochę standardowych mundurów. Kiedyś był też przy nabrzeżu jakiś okręt muzeum. Strasznie się nim chwalili w starych broszurach, a jak przyjechałem, to się okazuje, że wybrzeże już zarośnięte ;/

Muzeum się zawiodłem, ale nic straconego, bo około 0,5 km od muzeum... :)

Napisano
Zapomnialem. Jeszcze jedno muzeum w Londynie.
Royal Air Force Muzeum. Rzut beretem ode mnie. Wstyd sie przyznac, ale nie bylem. Jade zobaczyc w niedziele.
pozdrawiam
stangret
Napisano
Uuu widzę że IWM North niewiele się zmieniło ... byłem tam ostatnio ze 4 lata temu i dosłownie to samo. Miłym akcentem dla mnie była możliwość macania" oryginałów. Jest specjalna część muzeum gdzie pracownicy zdejmują z półki co zechcesz - można pomacać, założyć itp ... :) Wstawię kilka starych fotek w wolnej chwili.

T-34/85 robił tam za ikonę epoki II wś. Zaraz obok stał trabant - w roli ikony zimnej wojny ;)
Napisano
No tak, stoi nadal. Niestety nie zwórcił mojej uwagi. Kiedy byłem to część z możliwością dotykania orygiałów była wyłączona i za szybką :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie