mietek Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Napisano 28 Styczeń 2004 Pragnę przestrzec wszystkich, przed kontaktami handlowymi z osobą ogłaszającą się w dziale kupię". Chodzi o Roberta Ch. z Łodzi, e-mail: robert333@pf.pl (pełne dane na maila) , osoba ta od ponad pół roku zalega mi z zapłatą za przesłane przedmioty. Twierdzi, że: a to nie ma pieniędzy, a to pracy, itp. jednocześnie cały czas zamieszczejąc ogłoszenia o kupnie i unikając wszelkich kontaktów (mail, GSM).Tak więc, choć mam małe szanse na odzyskanie kasy, to przynajmniej dzięki tej informacji inni nie stracą.Pozdrawiam i przykro mi, że zaśmiecam forum takimi rzeczami, ale uważam, że tego typu zachowanie nie powinno być akceptowane.
ms Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 na allegro.pl tez go, biedaka, zawiesieli, pewnie wpadl w petle wlasnych obsesji handlowych:-)http://allegro.pl/show_user.php?uid=407949na pregierz z takimi!:-)
mietek Napisano 28 Styczeń 2004 Autor Napisano 28 Styczeń 2004 Dokładnie ta sama osoba, tylko pod innym nikiem. Z resztą w trakcie gdy próbowałem się skontaktować zmianiał parę razy maila, ale zawsze miałem nowego z działu ogłoszeń.
rorvik Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 Hmm ja kiedyś próbowałem cos od niego kupić via Ogłoszenia - wziął namiary obiecał wysłać i mineło z pół roku. SZkoda gadaćrorvik
bartekl23 Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 ja znim kiedyś gadałęm w sprawie kupna i nic z tego
mietek Napisano 21 Luty 2004 Autor Napisano 21 Luty 2004 Jest już kolejne wcielenie Roberta Ch.tym razem: militaria1939 z adresem: militaria1939@pf.pl Tak więc można znów się naciąć.
soxy Napisano 21 Luty 2004 Napisano 21 Luty 2004 ha ha widzę że strasznie męczący ten gość, ja go jeszcze nie trafiłem
bolas Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 czytałem akurat dział ogłoszenia i strasznie mnie ta kwestia zniesmaczyła ... czy to forum jest od załatwiania takich spraw ? To że ktoś komus nie płaci to chyba nie jest powod do nagonki itp ??? ... sam sprzedaje w sieci i czesto ludzie cos wylicytowauja a pozniej unikaja czy kombinuja ze mieli ciezki urolp i teraz są spłukani ... i co ? mam ich scigać ? pluć jadem i wszedzie na nich wrzucać ? jak ktoś jest nieuczciwy to sie tylko wysmieje z takiej nagonki, a jak bedzie upierdliwy to jeszcze zaskarzy za rozpowszechnianie bez zgody jego danych adresowych itp... na aukajch jest cos takiego jak formularz zwrotu prowizji", pisze sie wtedy ze kupujacy nie placi czy zrezygnował po zakupie, oddają prowizjie, nie wystawia się komentarza i zapomina o sprawie. A delikwetna wrzuca na czarną liste (ew. powiadami o nim znajomych) ale taka wściekła nagonka wygląda bardzo niesmacznie. z całym szacunkiem.
mietek Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Akurat to ja wstawiłem tamten komentarz w dziale ogłoszenia.Zakupy nie były robione przez akcję, lecz właśnie z informacji w ogłoszeniach.Nie chodzi tu nawet o kwestię kasy, której nie dostałem pomimo wysyłki rzeczy, lecz pewne podejście. Normalną sprawą jest, że ktoś nie ma pieniędzy, coś się stało, nie może zapłacić, można to bez problemu załatwić. Tak więc słyszałem różne wymówki i cierpliwie czekałem ponad pół roku naiwnie wierząc w uczciwość ludzką. Jednak jesli ktoś kłamie, unika kontaktu i kombinuje to jest zupełnie inna kwestia. W takim układzie mamy do czynienia z nieuczciwością kupiecką, a tego poprostu nie uznaję.Mam nadzieję, że dzięki mojemu tekstowi inni nie zostaną w ten sposób wyrolowani.Z resztą sam fakt wielokrotnego zmieniania nicków i adresów e-mail też o czymś świadczy.
mietek Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Bolas - Jeszcze raz przeczytałem Twój tekst, nie wiem czy wyraźnie napisałem, ale ja rzeczy WYSŁAŁEM i nie dostałem w zamian nic.
bolas Napisano 24 Luty 2004 Napisano 24 Luty 2004 aha ... moj bład ;( w takim razie zwracam honor i rozumiem czemu taka pasja. myslałem ze miał wpłacic na konto i nie wpłacił.
mietek Napisano 24 Luty 2004 Autor Napisano 24 Luty 2004 Nie wpłaceniem to bym się nie przejął, ale mam za to nauczkę na przyszłość:))))Choć lepiej uczyć się na cudzych błędach niż swoich:))))
mietek Napisano 5 Marzec 2004 Autor Napisano 5 Marzec 2004 Tym razem mamy sam numer GSM 604-447-713, znowu w ogłoszeniach. To ten mumer na który usiłuję się dodzwonić od pół roku i nie odbiera, choć jak dzwonię z innej komórki to cud....nagle mogę się połączyć.A kasy jak nie miałem tak nie mam:(
brasko Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 Ten sam koleś. Taki sam sposób działania. Jestem uboższy o cztery bagnety i bogatszy o smutne doświadczenie. Uważajcie bo on ciągle ogłasza się w ODKTYWCY - stąd miałem z nim kontakt (teraz działa chyba pod nikiem Militaria.). W każdym razie jak usłyszycie Robert CH.- Łódż ,to dajcie sobie spokój, bo zostanie wam tylkoo żal i straszny niesmak.
SaS Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 Wizerunku naszego miasta to i tak nie popsuł bo jest i tak niezle zszargane.Dobrze,że nie graliście w karty bo jak by nie oddał kasy to bys go mógł przeflancować tymi bagnetami.
kudi Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 ej panowie.nie mozna puscic plazem takiego chamstwa i nieuczciwosci. takich facetow trzeba napietnowac az nie zwroca wszystkiego co po prostu wyludzili. Jesli jest ktos z Lodzi to moze go odwiedzic" i porozmawiac". nie mowie o brutalnym zalatwieniu sprawy, ale meskiej rozmowie. swoja droga prosba do Bociana zeby faceta zablokowal. IP ma takie samo wiec zaden klopot.ze tez tacy chodza po ziemi...co taki gosc mysli?ukradl cos koledze hobbyscie i sprzeda nasepnemu?zgrozaswiat schodzi na psy...pozdrrobert_kudelski
mietek Napisano 28 Marzec 2004 Autor Napisano 28 Marzec 2004 Zgadza się, sprzeda. Wystarczy zerknąć na dział Sprzedam" w ogłoszeniach. Są tam dwa właśnie Roberta Ch.czyli militaria1939@pf.pl ........PILNIE SPRZEDAM.mój nr 604-447-713. Robert."Swoją drogą dobrze by było aby Bocian usunął ogłoszenia tego człeka, podobnie jak Odkrywca" drukowany.Mniej osób by było oszukiwanych.Jeśli chodzi o pomysł Kudiego, to zdecydowanie popieram:)
ms Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 to w czym problem?sprawe zgłosic na policje i przetniecie te spelukacje jak sie dobrac mu do d...
mp Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 wlasnie dzwonilem do tego goscia , jeszcze kupuje militaria , juz chcial zrobic tranzakcje ale sie odlaczylem w odpowiednim momencie ,ale to jest fakt jeszcze grasuje i kradnie ,wiec uwazajcie
Bocian Napisano 29 Marzec 2004 Napisano 29 Marzec 2004 Jeżeli znajdą sie jeszcze osoby oszukane przez tego człowieka to mogę utrudnić mu dostęp do serwisu chociaż wolałbym tego nie robic bez mocnych dowodów.
mietek Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 Nalal osoba ktora nie zaplacila mi za przeslane rzeczy sie oglasza na forum odkrywcy.Ten sam numer GSM, tylko mail inny. Teraz jako militaria1939@tlen.pl Wiec uwaga, choc widac, skoro trwa to wszystko tak dlugo to klientow nie brakuje.
andoss Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Facet to zwykły naciągacz i krętacz, kilku moich znajomych miało z nim problemy, ja także!!!
mietek Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 Rozumiem, iz to ten: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=1878717
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.