Przełaj Napisano 11 Luty 2008 Autor Napisano 11 Luty 2008 Witam. Mam odznakę do identyfikacji, wymiary 2x5 cm. Podejrzewam, że odznaka jest z okresu II RP po orzełku niezbyt wyrazistym umiejscowionym na górze odznaki. Pozdrawiam.
Trooper85 Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Resztki odznaki skoczka spadochronowego wprowadzonej w latach 50. Wymiary się zgadzają.Pozdrawiam
Przełaj Napisano 11 Luty 2008 Autor Napisano 11 Luty 2008 Ten sam kształt ale raczej nie jest to do końca to.Na mojej jest romb w którym był jakiś wizerunek, a otoczka wokół tego rombu jest pofalowana, na tej odznace skoczka tego nie widzę, może inna wersja? Dobrze, że wiem już jaki okres i czego mam szukać, dziękuję i pozdrawiam.
Trooper85 Napisano 11 Luty 2008 Napisano 11 Luty 2008 Ta pofalowana powierzchnia znajdowała się pod tą zieloną warstwą. Jak dobrze przypatrzysz się fotce to zobaczysz ja pod spodem. Zdaje się, że na twojej nawet widać jej resztki. a sylwetka spadochroniarza była chyba nakładana jako osobny element.
Pytanie
Przełaj
Witam. Mam odznakę do identyfikacji, wymiary 2x5 cm. Podejrzewam, że odznaka jest z okresu II RP po orzełku niezbyt wyrazistym umiejscowionym na górze odznaki. Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.