michal1514 Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 panowie proste pytanie :) gdzie w okolicach lotniska w lubinie ,w ktorym miejscu mozna chodzic zeby cos znalezc ?? przynajmniej jakies luski ??:) wiem ze miejscowek nie zdradzicie swoich ale tak wiecie mniej wiecej :)... prosze o pomoc ... ( chce sie wybrac z kolega i niewiemy zbytnio w kotrym miejscu chodzic )
pattern1937 Napisano 9 Luty 2008 Napisano 9 Luty 2008 http://www.odkrywca-online.com/chrostnik-krzeczyn-obora-itp-k-lubina-,593195.html#593195Przeczytaj! Prawdopodobieństwo, że coś znajdziesz jest znikome.
tw1972 Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 WitamJeśli chcesz znaleść pare łusek na lotnisku, to na starej strzlnicy tuż za lotniskiem.Wszystko do okoła jest przeryte.Troche dalej w kierunku na Gole znajdziesz pare granatów RG-42 (więc uważaj)!!
tw1972 Napisano 14 Luty 2008 Napisano 14 Luty 2008 WitamJeśli chcesz znaleść pare łusek na lotnisku, to na starej strzlnicy tuż za lotniskiem.Wszystko do okoła jest przeryte.Troche dalej w kierunku na Gole znajdziesz pare granatów RG-42 (więc uważaj)!!
michal1514 Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 a gdzie jescze mozna tak mniejwiecej pochodzic ?? do 25 KM od lubina w kazda strone ??
longwood Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 kolego michal. przestan robic z siebie kretyna.Nikt Ci nie powie gdzie cos mozna znalezc, bo jak wie to sam pojdzie i znajdzie.
pattern1937 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Pochodzić możesz hmmmmm.... wszędzie gdzie chcesz. Tak naprawdę teraz nikt nieznajomy nie podsunie Ci miejscówki. Chyba, że znajdziesz kogoś z kim będziesz kopał. Zobacz sobie http://www.odkrywca-online.com/kontakty/index.php tutaj, pewnie kogoś znajdziesz. No i możesz odezwać się do mnie na GG: 6669777. Pozdro.
tw1972 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 stara strzelnica na której strzelali sobie niemcy z lotniska jest równolegle do pasa startowego zaraz za lotniskiem.Nie spodziewaj się takiej dużej jak na Przylesiu,są tam o ile pamiętam dwie rubierze.
tw1972 Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 Do kolegi MichałaPrzeszedłem szlak od Lubina przez Rudną,pod Orskiem kończąc,natrafiłem tylko na kupe niewypałów ,łusek i nic więcej nie znalazłem,jeszcz tylko zamak od ppsz-y i łyżeczke od niezbędnika (chyba mam pecha bo inni coś tam znajdują)Sprawdź trase Tymowa-Olszany Naroczyce(wzdłuż drogi)
michal1514 Napisano 15 Luty 2008 Autor Napisano 15 Luty 2008 ty longwood nie nazywaj mnie kretynem !! nie pytam sie o konkretne miejscowki tylko miejscowosci albo tereny gdzie mozna chodzic a jak nie rozumiesz to sie nie odzywaj !!
longwood Napisano 15 Luty 2008 Napisano 15 Luty 2008 no dobra, masz:-)Nie ma sensu szukac na miejscu bitew II wojny.Zasadniczo wszystko w tych okolicach jest juz zryte na poltora metra-no chyba ze masz wykrywke z najwyzszej polki-cos powyzej 5 tys, to jest szansa ze chwyci cos czego inni nie znalezli-bo statystyczny poszukiwacz gania z solarisem, co najwyzej muszkieterem.Obecnie na topie sa bitwy kampani napoleonskiej z lata 1813 roku- a to za sprawa ksiazki J.Olczaka, ktora wyszla 3 lata temu i bardzo szczegolowo opisuje wszystkie, najmniejsze nawet potyczki.Poniewaz do 2004 roku nie bylo praktycznie zadnych zrodel o tych bitwach/ no z pominieciem moze bitwy kaczawskiej/ to nikt w tych miejscach nie grzebal, a 3 lata to zbyt malo zeby wszystkie przetrzepano, wiec jest szansa ze trafisz w miejsca gdzie nikt przed Toba nie szukal.Tyle ze taka filozfie wyznaje kilkuset poszukiwaczy i kazdy tydzien zmniejsza obszar 'dziewiczych' terenowRada jest taka: szukaj w miejscach potyczek wojen slaskich/malo kto sie ta tematyka zajmuje/, ew .wojny trzydziestoletniej.Sek w tym ze nie ma dobrych zrodel, kazda informacje trzeba szukac tygodniami-ale wlasnie dlatego warto, bo malo komu sie chcialo tak robic i miejsca niezryte leza, zapomniane.Taka moja rada.dodam ze sam stosuje ta filozofie i jestem zadowolony z efektow.I zal mi tych kolesi ktorzy kopia tylko luski w miejscach gdzie od 15 lat, co weekend ktos biega z wykrywka.I sie dziwia ze nic ciekawego nie ma juz:-)pzdr
tw1972 Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 Dobra rada kolegi longwooda,sam właśnie opracowałem plan wypadu w tamte miejsca na podstawie również zagranicznych stron intarnetowych,tylko narazie nie mogę się zebrać.
longwood Napisano 16 Luty 2008 Napisano 16 Luty 2008 i moje najnowsze natchnienie:'wojny husyckie na dln.slasku'Fajna ksiazka, niestety bez map ale i tak mysle ze cos sie znajdzie dzieki niej:-))))Choc nei wiem czy fant sredniowieczny sie calkiem nie rozlozyl w glebie:-)bedzie pogoda to sie okaze
longwood Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 miecze to wyzbierali wiesniacy tuz po potyczkach, bardziej licze ze znajde cos schowanego napredce przez uciekinierow:-)ale jak znam zycie to na pewno sporo gwozdzi znajde:-)
michal1514 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 a wlasnie a w poblizu lubina byl jakis front I wojenny ????
Szwajcar Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Nie, najbliższe walki pierwszowojenne to koło 300 km na wschód:-) Lubin leżał wtedy na daleeeeekich tyłach.
michal1514 Napisano 17 Luty 2008 Autor Napisano 17 Luty 2008 ehhh szkoda... :( ale rogacz mi sie i tak trafil niedaleko xD
pattern1937 Napisano 17 Luty 2008 Napisano 17 Luty 2008 Możesz pokazać zdjęcia ;-)?. Gdzie to takie rogacze się trafia?
michal1514 Napisano 18 Luty 2008 Autor Napisano 18 Luty 2008 a dokladnie niewiem gdzie to bylo bo moj tato go przywiozl z wioski jakiejs ... wykopany
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.