Skocz do zawartości
  • 0

Franz Lange, Berlin

Walwuch

Pytanie

Napisano
Jak w temacie - co to oznacza? Właśnie wróciłem z wykopków. Penetrowałem miejsce, w którym rozbił się niemiecki samolot. Oprócz sporej ilości poszycia, różnych wlewów, tłoków, przewodów, rur, pleksy i innych drobiazgów znalazłem jakiś aluminiowy przedmiot na którym widnieje numer seryjny oraz właśnie ta nazwa. Niestety nie posiadam aparatu cyfrowego więc nie wrzucę foty. Może dzisiaj przejdę się do kumpla, bo on ma ten aparat.
Z jednej strony widnieje logo, mianowicie FL w kółku oraz numer seryjny: 126-621A FL32958
Z drugiej strony: Franz Lange, Berlin
z góry dzięki za pomoc

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Te FL z tego co pamiętam oznacza rodzaj urządzenia czy też części samolotu. Później postaram się spraawdzić czy mam ten nr na liście... właśnie.. hm chyba urządzeń samolotowych. A Franz Lange, Berlin to może być producent.
Pozdrawiam
Napisano
Jak w temacie - co to oznacza? Właśnie wróciłem z wykopków. Penetrowałem miejsce, w którym rozbił się niemiecki samolot. Oprócz sporej ilości poszycia, różnych wlewów, tłoków, przewodów, rur, pleksy i innych drobiazgów znalazłem jakiś aluminiowy przedmiot na którym widnieje numer seryjny oraz właśnie ta nazwa. Niestety nie posiadam aparatu cyfrowego więc nie wrzucę foty. Może dzisiaj przejdę się do kumpla, bo on ma ten aparat.
Z jednej strony widnieje logo, mianowicie FL w kółku oraz numer seryjny: 126-621A FL32958
Z drugiej strony: Franz Lange, Berlin
z góry dzięki za pomoc
Napisano
Szperałem na googlach w tych listach kodów RZM, ale nie znalazłem. Byli tam producenci klamer wojskowych itp. A ta część jest na pewno niewielkim fragmentem samolotu! Tak więc wznawiam prośbę o pomoc w identyfikacji tego numeru seryjnego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie