Blitzkrieg Napisano 7 Luty 2008 Autor Napisano 7 Luty 2008 Szukał ktoś możę w stronę Lubaczowa, Oleszyc, Jarosławia??
luzik400 Napisano 7 Luty 2008 Napisano 7 Luty 2008 W Oleszycach Starych jest fajna cerkiew warto by tam poszperać a może już ktoś tam szukał bo ostatnio ktoś powycinał drzewa wokoło cerkwi.
arkos345 Napisano 1 Marzec 2010 Napisano 1 Marzec 2010 W Cewkowie jeśli się nie mylę jest też jakaś stara cerkiew.
Brobo Napisano 3 Marzec 2010 Napisano 3 Marzec 2010 stara cerkiew jak wiele innych w tamtych stronach. pod Oleszycami teren rozbicia 21DPG.pod nowym siolem kapitulacja 6DP. pozatym mnostwo terenow po zniszczonych miejscowosciach po IIwojnie swiatowej. pzdr
dzieci3 Napisano 5 Marzec 2010 Napisano 5 Marzec 2010 Ze sześc lat temu walczyłem" w okolicach Cewkowa,Moszczanicy czyli teren 21 DPG.Ale,bez większych sukcesów.Oczywiście nie sugeruj się moją porażką bo zeszły rok pokazał mi,że tzw.przechodzone,skopane i inne określenia nie mają pokrycia w faktach.Pzdr.
Blitzkrieg Napisano 6 Marzec 2010 Autor Napisano 6 Marzec 2010 Ja mam wyjątkowy sentyment do naszych przedwojennych górali". O tych walkach kolegi to chętnie bym posłuchał, przy jakims napoju chłodzącym;) Temat mi znany, wszelkie sugestie wskazane. O tym, że czasem warto, zdążyłem sie już przekonać;) A może ktoś jest mi coś wiecej w stanie powiedzieć rozbrojeniu na Grochach koło Płazowa?
Brobo Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 na grochy samym problemem moze okazac sie trafienie. co do tego miejsca to dawniej ludzie tam wyciagali mase pieknego sprzetu. obecnie jest juz to bardzo trudne jednak warto probowac bo nikt nigdy wszystkiego nie wykopal:)
Blitzkrieg Napisano 6 Marzec 2010 Autor Napisano 6 Marzec 2010 Pisałeś coś o robrojeniu 6DP Monda koło Nowego Sioła, kolega kiedyś dostał wybijak łaczności podobno stamtąd... Nie bardzo kojarze miejsce, chodzi o las pomiędzy Nowym Siołem a Podemszczyzną czy bardziej w kierunku stawów na Chotylub?
Brobo Napisano 6 Marzec 2010 Napisano 6 Marzec 2010 prawde mowiac to nie mialem jeszcze sposobnosci sprawdzic terenu ktory typuje ale powinien to byc las pomiedzy nowym siolem a chotylubiem ktory ciagnie sie od drogi na polnoc w kierunku Gorajca
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.