Hunter 85 Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 witam wszystkich forumowiczów:) chciałem się pochwalic moim pierwszym w życiu wykopkiem". Jest to 3 pensówka z 1940r. Mam do was pytanie w jaki sposób mogę ją doprowadzić do lepszego stanu i czy to ma wogóle sens? Zgóry dzięki za rady:)
ahins Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Witam.Niech sie moczy pare miesięcy w oliwce.Pozdrawiam
karpik Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Moneta jest młoda,gruba i w dobrym stanie.Osobiście nie polecam czyszczenia.Jak już MUSISZ :- wygotuj minutę w zwykłym oleju.- przetrzyj szmatką. Pozdro.
281 Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Witam!Z praktyki wiem że gotowanie w oliwce jest tylko dobre jeżeli chodzi o konserwacje.Na pewno zejdzie osad ale żeby się dostać głębiej to po gotowaniu marne szanse.Pozdr.281
Hunter 85 Napisano 12 Luty 2008 Autor Napisano 12 Luty 2008 tak tez zrobię i ją zostawię w spokoju:) niech się tym martwią moi potomkowie:))))
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.