hanuszczak Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Witam!!Apteczka do id!Czy ona jest z powstania warszawskiego?Z kturego roku??
hanuszczak Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Witam!!Apteczka do id!Czy ona jest z powstania warszawskiego?Z kturego roku??
Łukasz Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Witam!Na pewno jest z okresu powojennego. PW mogła widzieć jedynie w TV albo w książce. Nawet nie wiem, czy to wojskowy egzemplarz... Pozdrawiam, Łukasz
danieloff Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Może harcerska albo Obrony Cywilnej. Hanuszczak może nie kojarzyć OC, więc informuję, że Obrona Cywilna to było takie przysposobienie wojskowe np. w zakładach pracy.
Łukasz Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Witam!Dlaczego wykluczasz, że harcerska? Bo byłeś harcerzem i takiej nie widziałeś? Jak ja biegałem jeszcze w barwach ZHP to mieliśmy masę różnego sprzętu... Od typowo wojskowego po jakieś dziwadła.Pozdrawiam, Łukasz
danieloff Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Potwierdzam, w ZHP mieliśmy masę sprzętu po LWP przekazanego nam przez wojsko - telefony polowe, namioty, kuchnię, buty, chlebaki, wybrakowane plecaki itp. Było też trochę sprzętu pozbieranego z magazynów OC i właśnie nawet się zastanawiam, czy nie mialiśmy takiej samej apteczki w drużynie, którą nasz sanitariusz" targał na wędrówkach. Pamiętam, że była sztywna, kanciasta i ciężka.
ms Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 Az się prosi by wykrzyczeć lekcje PO, bądź wyposażenie w ramach OC tudzież ZHP :)Bym zapomniał, jeszcze (acz można to wpiąć w ramy OC) schrony przeciw/moralnej zgniliźnie wiejącej z zachodu nafaszerowane czasami takimi dziwadłami, chociaż to wygląda na jakąś amatorską pracę zręcznego harcerza spragnionego awansu dzięki doposażeniu swojego szczepu:)
maku955 Napisano 20 Listopad 2009 Napisano 20 Listopad 2009 Hmm...my w ZHP mamy taką samą na stanie, lecz nabyliśmy ją z wyprzedaży magazynów wojskowych ;)Pozdrawiam:)
hanuszczak Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 czyli ysle ze z wojska poniewaz mogli przekazac harcerzom
Pytanie
hanuszczak
Witam!!
Apteczka do id!
Czy ona jest z powstania warszawskiego?
Z kturego roku??
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.