bjar_1 Napisano 25 Styczeń 2004 Autor Napisano 25 Styczeń 2004 http://www.skarzysko.org/modules.php?name=News&file=article&sid=403&mode=&order=0&thold=0dostałem ten link od znajomego ,czy ktoś wie coś więcej??pozdrawiambjar_1
Gość Napisano 25 Styczeń 2004 Napisano 25 Styczeń 2004 Ciekawy eksponat.Dobrze że trafił do Muzeum.Tylko znając realia leżał u chłopa kilka lat na podwórku teraz będze się hartował na swieżym powietrzu jak wiekszość eksponatów.Fanty przybywaja a zabezpieczenie i konserwacja leży.
Szefo Napisano 26 Styczeń 2004 Napisano 26 Styczeń 2004 takie są polskie realia SaS, pokaż mi jakieś bogate muzeum które stać żeby zrobić wszystko na raz, trzeba się cieszyć że robią chociaż tyle co robią, lepiej że to niszczeje w muzeum bo i tak za 10 lat będzie w lepszym stanie niż u złomiarzy po 1 dniupozdr
feeder Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 zastanawia mnie opis techniczny w tym artykule...Flakvierling?
Gość Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Cieszę się, że kolejny eksponat trafił do muzeum. Wiem że MOB nie ma dobrej opinii wśród przynajmniej niektórych użytkowników forum, ale ja uważam że jest to jedyne muzeum w którym co roku przybywa jeden lub kilka nowych eksponatów. No może powinienem wymienić jeszcze MWP. Natomiast do Krakowa, Drzonowa, Kołobrzegu, Gdyni, Poznania itd jeśli coś trafia to raz na kilka lat. Może się mylę ? Czy tylko w Skarżysku muzealnikom chce sięszukać? Mam nadzieję że znajdą również czas na uporządkowanie kolekcji i przynajmniej najcenniejsze eksponaty będą pod dach.
Gość Napisano 27 Styczeń 2004 Napisano 27 Styczeń 2004 Miałem lufę z zamkiem od działka kwk 38. To takie same jak przy tej p-lotce. Niemcy urzywali ich jeszcze w czołgach i pojazdach pancernych np. PzKfw II, SdKfz 222. Działko przekazałem bezpłatnie skansenowi rzeki pilicy w Tomaszowie Maz.
Gość Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 zastanawia mnie opis techniczny w tym artykule...Flakvierling? feederTaki opis znalazłem w internecie bo zasadniczy tekst w wyborczej tego nie podawał. Takie informacje znalazłem poprzez wyszukiwarkę . Jesli źle znalazłem to prosze o sprostowanie. Będe wdzięczny Tadeusz123 www.skarzysko.org
sten Napisano 28 Styczeń 2004 Napisano 28 Styczeń 2004 2cm flak-Vierling 38vierling=po4-nie sprzezony
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.