Zwierzu Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Uzywa ktos moze tej saperki?Campus" to chyba niemiecka firma.Strasznie korci mnie aby kupic o ten kilof ale jakiej jest to jakosci?Moze ogrodowe badziewie...Kopał ktos Campusem" ?PozdrawiamZwierz
terenowiec69 Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Podeślij zdjęcie,to może wiecej odpowiedzi bedzie.Czasami te niemieckie produkty okazują się chińszczyzną,także uważaj gdzie i za ile kupujesz sprzęt do kopania.
Zwierzu Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Wiem o co biega.Uzywam juz od lat saperki bundeswehry.Chodzi mi o ten kilof w saperce.Nie wiem czy na forum mozna dawac linki trwających aukcji.Ta saperka jest na alledrogo.
ColdDemons Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Widzialem ta saperke i powiem Ci ze nie mialbym zaufnia do niej!!!Wyglada jak zabawka!!! Jesli zalezy Ci na kilofie to wpisz na allegro ''saperka BW'' i bedziesz mial nniezniszczalna saperke Bundeswehry z kilofem za nizsza cene!!!
terenowiec69 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Widziałem na aukcji,china na 100%,lepiej kup saperke BW,tak jak ci radzą.Lub fiskarsa,jest w tej samej cenie 49zł.Pokazały sie saperki w cenie 17zł.Warto kupić,niska cena.
ColdDemons Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Wlasnie kupilem sobie ta po 17zl. Czekam na przesylke. Lopatka wyglada dobrze, ciekawe jak sie spisze w terenie, ale za 17zl mozna zaryzykowac...
longwood Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 ja od 10 lat mam ruska: monolit z drewnianym trzonkiem.niezniszczalna i mozna uzywac jako topor bojowy
terenowiec69 Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Cold ,jak przyjdzie do ciebie to napisz coć o niej,niewykluczone że i ja zakupie(wyglada na masywną),bo 17zł to nie majatek,a fiskarsa na wieksze doły juz mam.Coś mi sie zdję że na monetki to sprzet jak znalazł.
Zwierzu Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Kurcze...Mam ochote na tą składaną saperke Fiskarsa.Mozna zrobic motyczke" jak w saperce BW.Ale troche kosztuje.(165 PLN)Ma ktos tego składaka?
ColdDemons Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 To dlaczego nie kupisz sobie saperki BW za 40zl??? Nie sadze aby ten fiskars byl lepszy od BW, no moze jest lzejszy...
Zwierzu Napisano 2 Luty 2008 Autor Napisano 2 Luty 2008 Tak Cold...Jesli chodzi o saperke składaną BW to masz racje.Super sprzet.Sam nią kope.Ale ma tez minusy...-demobil(nie wiem czy to minus ale zawsze to saperka eksploatowana)-pierscien skrecający czasami sie zacina.Trzeba uzyc WD-kopanie w trudnym terenie tj,kamienie,glina itp.Tak własnie złamałem dwie sztuki.PozdrawiamZwierz
ColdDemons Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 terenowiec69 tak wiec dzisiaj otrzymalem te saperke z allegro po 17zl i z satyswakcja musze stwierdzic ze to naprawde solidna robota, ostrze ze stali hartowanej, trzonek drewniany i masywna raczka, czyli zaden chinski shit!!! Z czystym sumieniem moge ja polecic!!! Pozdrawiam!!!
woytas Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 zeby tylko Ci sie gniazdo nie wyrobilo...ja sobie kupilem ten krotki szpadelek fiskarsa - prawie sam kopie :>
Zwierzu Napisano 4 Luty 2008 Autor Napisano 4 Luty 2008 Wojtas.Mozesz powiedziec cos wiecej o tym fiskarsie?
ColdDemons Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 ''zeby tylko Ci sie gniazdo nie wyrobilo...''Zobaczymy, kupilem ja z ciekawosci...Wyglada solidni.
woytas Napisano 4 Luty 2008 Napisano 4 Luty 2008 polowa dlugosci szpadla -chyba 80 centymetrow za okolo 50 pln - wszystko w jednym kawalku, konkretna rurahttp://www.allegro.pl/item306556552_fiskars_saperka_ergo_2500_szpadel_najlepsza_aj.html
hektor111 Napisano 5 Luty 2008 Napisano 5 Luty 2008 http://www.allegro.pl/item306354438_fiskars_szpadel_ergo_ostry.htmla oto moje cudeńko w polu jest nie do pobicia nie do zamęczeniaz resztą Michael spotkamy się to popróbujeszpzdr krzysiek
diabelski Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 Zwierzu napisał:-pierscien skrecający czasami sie zacina.Trzeba uzyc WD" ...Może masz zwykłą harcerską saperkę PRL(one mają skręcany pierścień), bo w tych z BW to nie ma pierścienia, tylko przycisk do blokowania ostrzy w różnych pozycjach a on się raczej nie zacina... Też używam BW jak gleba ciężka...
Zwierzu Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 przycisk do blokowania ostrzy..."Taki jak na pilocie TV? :):):)diabelskiW saperkach BW masz Pan pierscien nagwintowany słuzący do blokowania ostrzy w róznych pozycjach.Chyba ze cos przeoczyłem kopiąc nimi kilka lat :):)http://www.allegro.pl/item301202017_saperka_bw_oryginal_11s.html
Grzechotnik Napisano 6 Luty 2008 Napisano 6 Luty 2008 ZwierzuKopiesz wynalazkiem który nie ma nic wspólnego z saperką BW. Tak wygląda saperka BWhttp://www.allegro.pl/item303827139_saperka_bundeswehr_z_kilofem_w_pokrowcu_oryginal.html
Zwierzu Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 TO BYŁ TYLKO LINK PODGLĄDOWY.Co Wy ludzie?Moze sie znacie...Ale napewno nie na wyposazeniu BW.A kope taką saperką:http://www.allegro.pl/item308318753_saperka_wojskowa_bundeshwer_z_pokrowcem_polecam.html
Zwierzu Napisano 6 Luty 2008 Autor Napisano 6 Luty 2008 I zeby nie było nieporozumien...Link który podał Grzechotnik to tez sapera BW.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.