grzes_chmiel Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 WitamMam takie małe pytanko do posiadaczy rutusa solarisa.Jak ustawic wykrywacz żeby miał njwiększą głębokość poszukiwania z dyskriminacja?Dziękuje Pozdrawiam
BLANK Napisano 31 Styczeń 2008 Napisano 31 Styczeń 2008 Najlepsze zasięgi ma na statyce, ale jest dobry głównie na większe przedmioty.pzdr
grzes_chmiel Napisano 31 Styczeń 2008 Autor Napisano 31 Styczeń 2008 Witam Dzięki BLANC.A na jakim trybie szukasz i jak masz pokretła pousta ?pozdrawiam
BLANK Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 Ja szukam głównie na mix z dyskryminacją. Czułość Na 5ej kropce, dyskryminacja na między 4 a 5, grunt odrobinke w prawo. Korekta żelaza na poziomie 2.pzdr
grzes_chmiel Napisano 1 Luty 2008 Autor Napisano 1 Luty 2008 Witam Mam rutusa 6 miesięcy i mi wstyt pytac ale kto pyta nie błądzi.Jak ustawic ta korekte żelaza ?
Gizeh Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 A ja powiem, że najgłębiej łapie na dynamiku. Zresztą zamiast polemizować proponuję autorowi wątku porobić własnym wykrywaczem testy w powietrzu i wyjdzie w jakim trybie solarka jest najgłębsza.
woytas Napisano 1 Luty 2008 Napisano 1 Luty 2008 a ja proponuje testy erenowe" - wtedy wszystko bedzie realne
Szukanko Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Witam.Nie chce zaśmiecać forum więc podłącze się ze swoimi pytaniami tutaj.Smigam na solarce już ponad rok.Wiem że Solaris Solarisowi nie równy(mój najgłębiej bierze na dynamiku)i wziązku tym zapytuje: czy też zdarza wam się ze pod niektórymi liniami wysokiego napięcia potrafi działać stabilnie a pod niektórymi za choleraę nie da jego ustawić w żaden sposób?Niedawno szukałem w pobliżu lini wys.nap z tych największych i było tak że niekiedy mogłem podejsc na ok 50 m od nich(lekkie zakłocenia i spory spadek zasiegu)a po jakimś czasie już najblizsza odległośc na jakiej chciał wogóle działać w miare stabilnie to ok 100m.Czesto tak siał ze zadne regulacje nic nie pomagały ani tez praca na jakimkolwiek trybie.Proszę o wasze opinie.Pozdrawiam.
f35jsf Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Linie energetyczne, szczególnie te wysokiego napięcia, emitują silne zakłócenia,dlatego pod i w pobliżu nich wykrywacze wariują.
Debogora Napisano 2 Luty 2008 Napisano 2 Luty 2008 Na linie energetyczne dobre jest zmniejszenie czułości.Co do zasięgu to najlepszy miałem w trybie dynamicznym i z dyskryminacją ustawioną na minimum.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.