hitmann1 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Witam mam prośbę o id tego kordzika. Z jakiej armii i kto mógł być jego właścicielem?Jeśli to komuś pomoże to został znaleziony na podkarpaciu, niedaleko miasteczka Brzozów.Zamieszczę kolejne fotki.
hitmann1 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 Witam mam prośbę o id tego kordzika. Z jakiej armii i kto mógł być jego właścicielem?Jeśli to komuś pomoże to został znaleziony na podkarpaciu, niedaleko miasteczka Brzozów.Zamieszczę kolejne fotki.
kowalinho Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Kordzik wojsk lądowych Wehrmachtu(Heer) wz35.
hitmann1 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 czyli wehrmacht... ciekawiło mnie dlaczego nie na swastyki, być może ktoś ją odłamał no i że orzeł ma zwróconą głowę w lewą stronę a nie w prawa?Kto go nosił oficer czy podoficer?
hitmann1 Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Napisano 30 Styczeń 2008 jeszcze pytanie z czystej ciekawości ile jest wart?Choć i tak nie jest na sprzedaż:)
kowalinho Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Kordziki nosili oficerowie, ten jest zdenazyfikowany - urwana swasta - po wojnie / w czasie wojny (np przez ruskiego sołdata), różnie to bywało. Co do wartości to nie pomogę, ceny teraz tak szaleją...
Pytanie
hitmann1
Witam mam prośbę o id tego kordzika. Z jakiej armii i kto mógł być jego właścicielem?Jeśli to komuś pomoże to został znaleziony na podkarpaciu, niedaleko miasteczka Brzozów.Zamieszczę kolejne fotki.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.