Skocz do zawartości

czy droższy oznacza lepszy?

Jarosz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam Panowie, tak jak w temacie chciałem sie dowiedzieć czy droższy jest lepszy... Chodzi mi o wykrywacze firmy tesoro, a konkretnie o model Golden uMax. Kosztuje tyle samo co Vaquero a Cibola jest prawie 300zł tańsza. Dlaczego tak jest? Przecież zarówno Vaquero i Cibola mają lepsze zasięgi? albo może ze złych źródeł mam te informacje...Jeszcze jedno pytanko czy mógłby ktoś uporządkować wykrywacze tej marki od najsłabszego do najlepszego? nie chodzi mi o wszystkie modele tylko o te najpopularniejsze w Polsce.

Pozdrawiam
Jarosz
Napisano
Dla różnych ludzi najlepszy oznacza co innego; wg mnie najlepszy jest Vaquero ponieważ posiada manualne dostrajanie do gruntu i można ustawić go optymalnie w każdym miejscu, ponadto mogę bezproblemowo używać cewki różnej wielkości. Dla kogoś mniej zaawansowanego lepsza będzie Cibola, bo właśnie nie ma dostrajania do grunu i jest tańszy i prostszy, a jeszcze dla kogoś kto lubi identyfikację tonową będzie to Golden uMAX.
Cena nowych wykrywaczy z grubsza oddaje, który jest najlepszy, ale każdy ma inne preferencje i upodobania, stąd ten wybór.
Napisano
aha no Vaquero od Ciboli jest lepszy to wiem... ale czy Cibola jest lepsza od Goldena uMaxa? a Golden jaki model zastępuje? Mam proźbę Czy mógłby Pan poukładać który z wykrywaczy jest najlepszy tzn chodzi mi o zasięgi? zaczynając zapewne od compadre biorąc pod uwagę różne modele jakie jak bandido, silver, coqustador, golden uMax itp. i kończąc pewnie na tejonie bądź cortesie.

Pozdrawiam
Napisano
Zasięgi to nie wszystko. źle Pan pojmuje pojęcie najlepszy; najlepszy do czego? dla kogo? Golden uMAX niczego nie zastępuje. Ceny mniej więcej oddają największe zasięgi, czyli Compadre ma najmniejszy zasięg a Tejon ma największy zasięg na monety, a Cortes na większe przedmioty. Chciałem przesłać tabelę zasięgów, ale ma zbyt dużą pojemność, mogę wysłać prywatnie.
Napisano
hm... no dobrze to czy mógłby Pan ułożyć chronologicznie od najgorszego do najlepszego (wykrywacza firmy tesoro na monety i inne drobiazgi) Pana zdaniem biorąc pod uwagę nie tylko zasięgi. Jeżeli Pan może to tez poproszę o tą tabelę :golian87@o2.pl

Pozdrawiam
Napisano
Wykład Raneda nie dotarł.Kup to na co Cię stać i nabieraj doświadczenia a potem sam będziesz wiedział czego Ci trzeba i zmienisz sprzęt na taki który jest Ci przydatny.Jeszcze się taki nie narodził co od staru był by mistrzem.Bez obrazy. pzdr.
Napisano
Myślałem niedawno nad kupieniem drugiej wykrywki o nieco innych funkcjach, ale doszedłem do wniosku, że lepsze efekty będę miał spędzając więcej czasu w terenie. I nie chodzi o te kilka cm. zasięgu. To też jest ważne, ale sprzęt to tylko część tej zabawy.
Napisano
Tabelki wysłane; proszę wziąć pod uwagę, że w przypadku Goldena uMAXA, Lobo Super Traq i Tiger Shark nie jest wzięte pod uwagę Superstrojenie, zwiększające zasięg, bo kiedy robiłem testy nie było to jeszcze znane.
Wracając do zasadniczego pytania; czasami najlepszym wykrywaczem może okazać się np. niedoceniany Compadre. Wielokrotnie się z tym spotykałem w przeszłości.
Napisano
tak się składa ze kupiłem już wykrywkę :) a mianowicie Golden uMax mam nadziej ze będę zadowolony:) jutro może wybiorę sie gdzieś pierwszy raz zobaczyć jak sie chodzi w terenie bo nigdy nie miałem kontaktu... Dziękuję Panu za tabelkę
Pozdrawiam
Napisano
Na pierwszy raz polecam zaprosić doświadczonego poszukiwacza-kolegę,każdy sygnał sprawdzicie przed kopnięciem na dwa sprzęty,ocenicie przed wykopem co to może być,zdziwisz się zapewne że miałeś 100 % sygnał na monetkę a tu śmieć alu,tak bywa,kolega wyjaśni Ci o co w tym biega, wiele nauki przed tobą-po trzech latach wcinania szpadla w glebę (jakieś 200000 tyś. dołków)będziesz ekspertem,kiedys wspomniesz moje słowa. pzdr.
Napisano
Sloneczny, Superstrojenie ma zastosowanie w dyskryminacji, wykrywacz musi mieć wyprowadzoną regulację Threshold (nie dotyczy Tejona).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie