der_bartosz Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 Witam! mam kilka pytań odnośnie MP28, jaki był montowany do niej pas, czy dostane na allegro, jakie ładownice czy mogą być od MP40?Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 ładownice skórzane dwu lub trzy komorowei prosba jesli ktos jest w posiadaniu planów dokladnych fotek zeby sie nimi podzielił:) mam replike skonczona w 70% ale troche brakuje:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 http://powstanie-warszawskie-1944.ac.pl/niemiecka_bron_strzelecka.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 24 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2008 kilka zdjęć tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 http://www.original-militaria.com/catalogo/index.php?act=viewProd&productId=183 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 24 Styczeń 2008 Share Napisano 24 Styczeń 2008 Wrzuć kolego zdjęcia tej repliki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 prosze bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Der_bartosz - za dwie godziny kończy się na wiadomym serwisie aukcyjnym licytacja z opcją „Kup teraz” pasa nośnego do broni, o której piszesz – wydatek nie mały, ale cóż takie sobie hobby wybraliśmy ;)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 fajnie, a mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcia i cena tego pasa, z góry dzięki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 25 Styczeń 2008 Share Napisano 25 Styczeń 2008 Niestety aukcja już się skończyła – pas był w cenie 180 PLN – o ile mnie pamięć nie myli użytkownikiem, który go sprzedawał był Romer-pomper – proponuję więc z nim się skontaktować.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Z tego co już wiem taki sam pas jest do 98K, a co z tymi ładownicami czy zwykłe od MP40 mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 25 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2008 Trzymał ktoś to w ręce replikę MP 28, wogóle czy ktoś to posiada>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 26 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2008 A mam jeszcze jedno pytanie odnośnie MP 41 ładownice mogą być od MP 40? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reenaktors Napisano 26 Styczeń 2008 Share Napisano 26 Styczeń 2008 Nie posiadam repliki MP28 ani MP41 natomiast ładownice od 40stki do 40stki jedynki napewno pasują bo nie istniały specjalne ladownice o MP41, a magazynek był dokładnie ten sam, co do MP28 to bardziej własciwe były by odpowienie jemu ładownice skórzane, czy brezentowe pasują, nie wiem, pewnie tak ale to by trzeba sprawdzic a ja w PMach az tak nie siedze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hecer Napisano 29 Styczeń 2008 Share Napisano 29 Styczeń 2008 ja mam replike MP-28 przeladunek i suchy strzał--jest na prawde OK--na fotce darłowko 2006-z corką i żoną słabo widoczna--ale jak ktoś chce to niech sie do mnie odezwie--podeśle inne P.S. nie śmiać sie z ładownic--poprzednio miałem MP-40 i nie było okazji postarania sie o odpowiednie(chyba,że te mogą być)--papatki--- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 To ja poproszę zdjęcia córki :DZ tego co pamiętam była też wersja magazynka bębnowo-prostego, tzn. początkowy zwykły prosty przechodził dalej w bęben, nawet gdzieś fotkę widziałem, chyba w Historii broni maszynowej" R. Forda. Ktoś wie może jakie ładownice używano na te wynalazki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Tutaj fotka tego cuda, niestety z drugiej strony.Znalazłem taką ładownicę, chyba z okresu wojny domowej w Hiszpanii, ale nie wiem czy to fabryczny model, czy jakaś samoróbka.http://www.original-militaria.com/catalogo/index.php?act=viewProd&productId=183 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 A tutaj z kompletem ładownic - zdjęcie słabe, ale wyglądają nawet trochę podobnie do tej z linku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 dzięki za zdjęcia, hecer mógłbyś pokazać jak wygląda ta replika bo zamawiałeś ją z pewnością z www.mun... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Wiesz, z tymi ładownicami to jest jeden problem - o jakim okresie mówimy? Bo w 1939 nie mozesz nosic brezentowych ładownic do MP40, nie wiem czy poprawne beda skórzane do niego, ale wtedy (1939-40) najlepszymi beda ladownice typowo do MP 28 (postaram sie dorzucic foto), później to jeden pies. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 30 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 30 Styczeń 2008 bardzo bym Cię prosił o to foto, karabinu już nie trzeba bo mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Ładownic skórzana do MP28, ta akurat wg opisu najczesciej (ale nie ma nic ze zawsze) używana przez policje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bergfuhrer Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 sygnatura (zeby ktos mi nie wciskał ze to nie niemiecka produkcja :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 30 Styczeń 2008 Share Napisano 30 Styczeń 2008 Takie chyba są do MP28>> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.