sav_wojtas Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Jedno z pierwszych znalezisk minionego sezonu, nie daje mi spokoju. Nie widziałem nic podobnego. W razie potrzeby dorobie zdjęcia z drugiej strony i na bardziej jednolitym tle. Pozdrawiam.
Nostro91 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Na pierwszy rzut oka to wygląda na jakąś starą brożkę ale nie jestem pewien
sav_wojtas Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Napisano 23 Styczeń 2008 Właśnie sąsiedstwo poza pieczęcią opisaną w odkryciach to typowe pole orne na mazowszu: kilka szrotowych boratyn, kilka groszy SAP, kopiejki z końca XIX w. jakieś łuski i nic starszego. Dlatego wydało mi się warte zamieszczenia w tym dziale. Pozdrawiam.
sav_wojtas Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Sposób wykonania oceniłbym jako rękodzieło: nie do końca symetryczne te dziurki są. Fotki dodam jutro. Cicha nadzieja na rzymek ale nie mam o tym żadnego pojęcia więc...
sav_wojtas Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Obiecana fotka. Z góry dzięki za sugestię
Menzo Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Według mnie -ozdoba zakładana/przeciagana na materiał lub paseczek. Mozliwe ze jakas malutka broszka, mozliwe ze średniowiecze, moze wczesniej. Co wyszło w sąsiedztwie??++Pozdr.++++
Pytanie
sav_wojtas
Jedno z pierwszych znalezisk minionego sezonu, nie daje mi spokoju. Nie widziałem nic podobnego. W razie potrzeby dorobie zdjęcia z drugiej strony i na bardziej jednolitym tle. Pozdrawiam.
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.