wojtekA Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Tak Rosjanie witali w 1941 roku najezdzcow spod znaku swastyki.Czy ktos potrafi odcyfrowac i przetlumaczyc haslo powitalne?sława peremożcjam" (?)
egon10 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 zrozumiale ale tylko troche.dalej nie wiemy co tam jest napisane heheheh
hakas Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Wolne tłumaczenie SłAWA PIEREMOżCOM.czyli Chwała Sojusznikom. To taki miły ukłon jednych morderców i bandytów w stronę drugich szubrawców rządnych polskiej krwi. Słynne hasło PRIDE CZAS BUDIEM LACHIW RYZATY ... To taki miły kresowy akcent :) Pozdrawiam Hakas
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 no to co oznacza pieremoga"?... sojusz?????....!
hakas Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Witaj Kopijnik2To nie 39 w tedy te tereny były pod rządami czerwonych sowieci nie pozwalali na swoich terytoriach na ruchy separatystyczno narodowe. Podejrzewam, że zdjęcie zostało zrobione w 41 po wkroczeniu wojsk niemieckich.Hakas
hakas Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 перемена - zmiana переможця- zmieniający, niosący zmiany (w tym kontekście)Czyli w wolnym tłumaczeniu SłAWA ZMIENNIKOM lub tym co niosą za sobą zmiany(Hitler obiecał wolną Ukrainę) Czyli tak jak wcześniej napisałem SOJUSZNIKOM (przyznaje przetłumaczyłem na szybko) Hakas
hakas Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Dzięki Kopijnik2 !Za tłumaczenie próbowałem na słowniku innym internetowym i najbliższe tłumaczenie dostałem takie jak zamieściłem wyżej w swoim poście.To jednak tylko podkreśla jedno Ukraińcy kochali się z Niemcami na naszą zgubę. Pozdrawiam Hakas
kopijnik2 Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 chwała zwycięzcomперемога - zwycięstwo1939 - okolice Lwowa...było na II RP...http://www.slovnyk.org/fcgi-bin/dic.fcgi?hn=sel&ul=uk-ua&il=&ol=en-us&iw=
wojtekA Napisano 21 Styczeń 2008 Autor Napisano 21 Styczeń 2008 Tak Rosjanie witali w 1941 roku najezdzcow spod znaku swastyki.Czy ktos potrafi odcyfrowac i przetlumaczyc haslo powitalne?sława peremożcjam" (?)
egon10 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 to nie rosjanie ,ale ukraincy.tam jest widoczny trojzab
Pytanie
wojtekA
Tak Rosjanie witali w 1941 roku najezdzcow spod znaku swastyki.Czy ktos potrafi odcyfrowac i przetlumaczyc haslo powitalne?
sława peremożcjam" (?)
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.