BARON 77 Napisano 21 Styczeń 2008 Napisano 21 Styczeń 2008 Niezle przybrała na wadze po kąpieli w tym magicznym,czerwonym błotku.Pozdro.
martian. Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Po pierwsze fraktal nie obrażaj ludzi takimi nazwami jak anda" bo kiedyś może ci się to przydarzyć w rzeczywistym świecie i zarobisz w maskę.Po drugie wyraziłem opinię jak wygląda moneta na fotografiii co może być przyczyną takiego wyglądu, a jak nie widzisz różnicy w wyglądzie między tą monetą ze zdjęcia, a tymi z miedzioniklu, to kup okulary. Ze zdjęcia nie można określić wagi.Po trzecie nie musisz tu cytować Wikipedii, i rzeczy tak oczywistych.
Arbi1000 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Moja wygląda podobnie do tej z pierwszego postu.Nie byla czyszczona.Widać ewidentnie wpływ miedzi w stopiemiedzioniklu.
pokemon Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 No no :) Na przykładzie tej monety można znaleźć odpowiedź na pytanie: jak stworzyć poemat o czymś, o czym niewiele można powiedzieć?Moneta jest z miedzio-niklu. Koniec. Kropka.Dlaczego blada? Prawdopodobnie trawiona w fosolu. Koniec. Kropka. Pozdrawiam :)
Arbi1000 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Katalog jest stary, więc wartość monety inna.
kopijnik2 Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 Panowie...rozwiązanie - tego problemu" padło już: RE: Moneta 1 zł PG (491/7) 2008-01-21 15:03:00Najlepiej ją zważyć:1 złoty 1949 MN, waga 7g. nakład 87.053.000 szt.1 złoty 1949 Al, waga 2,12g. nakład 43.000.000 szt.więc:3 aluminiowe są jeszcze lżejsze" od miedzioniklowej;4 aluminiowe są już cięższe" od miedzioniklowej;czyli wystarczy porównać...foto obiektu rochę miesza" w interpretacji...
robussam Napisano 22 Styczeń 2008 Autor Napisano 22 Styczeń 2008 Wszystkim serdeczne dzięki za podzielenie się swoją wiedzą - po zważeniu i wszystkich Waszych spostrzeżeniach - miedzio-nikiel. Dzięki.
fraktal Napisano 22 Styczeń 2008 Napisano 22 Styczeń 2008 martian trzeba było od razu stwierdzić, że się pomyliłeś, a nie brnąć w bezsensowny spór i doszukiwać się aluminium z jakimiś abstrakcjami o czerwonym błocie". Jak widszisz Twoje rozpoznanie było nieprawidłowe, więc po co za wszelką cenę starałeś się je udowodnić? Nie świadczy to o dojrzałości. Nie świadczy o niej także to, iż gdy skończyły Ci się argumenty sięgnąłeś po stwierdzenie w stosunku do mnie zarobisz w maskę".Mam już dość pisania do ciebie, bo nie ma to żadnego celu. Głupio mi tylko, że dałem się sprowokować i odpowiadałem na pozbawione sensu argumenty.Sprawa monety została wyjaśniona. Dla mnie koniec wątku.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.