thomson Napisano 19 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2008 Jak w temacie- tylko żeby nic nie było czuć w domu bo mnie wyrzucą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Kiedyś ktoś mi powiedział na forum żeby olejem samochodowym natrzeć, sam tak zrobiłem na razie spokój zobaczymy co będzie dalej.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 19 Styczeń 2008 Share Napisano 19 Styczeń 2008 Jako tradycjonalista polecam wosk pszczeli na gorąco. Zapach delikatny i przyjemny.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 Możesz zrobić tak jak mówiłeś. Olejem samochodowym i potem lekko to opalić nad palnikiem. Coś w stylu oksydy :) Tylko to jest dość nietrwała metoda. Dlatego jeśli się podejmiesz operacji z tym olejem to potem fancik na półeczkę i nie ruszać.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 3 Luty 2008 Share Napisano 3 Luty 2008 lakierem bezbarwnym najlepiej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 4 Luty 2008 Share Napisano 4 Luty 2008 Witam. Odnośnie lakieru to zależy co kolega chce zabezpieczyć. Bo jeśli bagnet to jeszcze ujdzie, natomiast co do np: magazynków czy hełmów to odradzam bo będą się świecić jak psu..... oczka :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 5 Luty 2008 Share Napisano 5 Luty 2008 jest też lakier matowy ... ;] i nie beda się błyskały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 6 Luty 2008 Share Napisano 6 Luty 2008 Matowy bezbarwny lakier w sprayu, dostępny w marketach budowlanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tw1972 Napisano 7 Luty 2008 Share Napisano 7 Luty 2008 wosk pszczeli rozpuszczony w benzynie ekstrakcyjnej,lecz wpierw przedmiot wygotyj w wodzie destylowanej przez kilka minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy992 Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 wazelina szpitalna, moim zdaniem bardzo dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 ja naprzyklad moje kulki armatnie zakonserwowalem pastujac je czarna pasta ,dodal oim to uroku i zabezpieczylo , nie brudzi jak cos ale do wszystkiego sie nie nadaje ta metoda ; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steinar Napisano 15 Luty 2008 Share Napisano 15 Luty 2008 WitamKiedyś już komuś polecałemPreparat o nazwie AT 44.Jest to środek z teflonem w spreyuNa bardzo długi okres tworzy powłokę do której kurz itp.nie przylega tak bardzo,a fanty świecą się jak przysłowiowemu psu jajka jak po rosie pobiega:)Pozdrawiamsteinar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
słomek von hammerstein Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 o to sie rozchodzi ze nie ma sie swiecic i dlatego lakier matowy w spray'u jest najlepszym i najwygodniejszym wyjsciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sid30 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 militarke po elektrolizie to przede wszystkim porzadnie umyć !! potem szotka :))) a dopiero potem konserwowac :)) ja nacieram olejem :) może byc samochodowy i to przechodzony :) po nim fancik troche mi przyciemniał, ale ja wole olej do maszyn precyzyjnych, fancik po nim nie zmienia koloru . Tylko porzadnie zlej fanta zeby az z niego kapało !!! i zostaw tak na kilka godzin !!!! zobaczysz jak metal wsysa olej :) ja na początku byłem tym zaskoczony jak sobie tak postoi to nastepnie szmatą do sucha :)))ostatnio nie miałem oleju i wysmarowałem zwykłym tawotem :))) tez jest oki :))))) tylko potem miałem problem zeby go szmatą wyczyścic :))) Niektóre maja juz po kilka ładnych lat i nic ich nie rusza :))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 23 Luty 2008 Autor Share Napisano 23 Luty 2008 Wielkie dzięki. Pozdrawiam thomson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 NO. sid30 mówi dobrze ale przed tym wszystkim dobrze go wyczśc suchą szmatką i będzie na wieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plyn Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Ja natomiast zaraz po elektrolizie dokaldnie przemywam przedmiot czyszczony, wycieram do sucha, odtluszczam i maluje srodniem ectyl". Efekt bardzo dobry, na fancie tworzy sie warstwa podobna do wosku, która po przeschnieciu bez problemu sciera sie szmatka do czystej stali nie pozostawiajac zadnych odbarwien czy innych sladow. Tak zakonserwowany fant moze lezec przez lata i nic mu nie bedzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.