Skocz do zawartości

nasze militaria

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 154
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
a ja widzę że mamy do czynienia z prawdziwym twórcą-rzemielśnikiem, który poprzez nadanie istniejącemu tworowi indywidualnego charakteru poprzez nowy zarys linii, konturów, kształtów, kolorystyki, dodatkowe iluminacje czy ornamenrację stworzy coś co naprawdę będzie mogło się zwać rarytasikiem...

Witam!

Chłopak, ale oni mają rację! Kombinujesz z tym hełmem okrutnie... Jakbyś dorwał garnek niemiecki w farbie okopowej, czy jakimś kamo też byś zdrapał żeby feldgrau mieć? Chyba coś nie tak... Ściąganie nałozonych warstw farby czy to remoncie, czy przez żołnierza w ziemiance to dewastacja historii przedmiotu /pomimo, że to jest tylko wz.50, za X lat będzie sie na nie inaczej patrzyło/.

Dawajcie foty swoich militari a nie komentujecie moje!!!" Boisz się krytyki? Jakby ludzie zaczęli tu wrzucać foto każdego drobiazgu ze swoich kolekcji (...) szok. :-) Mógłbyś raczej porobić zdjęcia półkom, szafkom gdzie masz ładnie wyeksponowane fanty. Wtedy to wszystko nabierze barw i estetycznego wyglądu. Taka prywatna rada.

łuski kbks(każdy ma;])" ja nie mam. :-) I nigdy nie miałem. hehehe

Pozdrawiam, Łukasz

Aha... chcesz się na tym obłowić? hahaha nie ma większych szans. Gdzieś tam padła kwota 300zł- za Chiny ludowe nie ma szans. Czasem na Aledrogo ludziom odbije i płacą dziwne kwoty za skorupy bomb, pocisków, granatów /ale głowy nie dam; nie zbieram tego tematu/.

Jak dostaniesz za to wszystko od jakiegos napaleńca 100zł to powinieneś go w stopy całować.

:-)

Pozdrawiam, Łukasz

Ej nie denerwuj się ,rób dalej swoje.Na razie kolekcja nie jest imponujaca ale z czasem nabierze blasku.:)
Pamiętam jak byłem dużo młodszy na złomowisku pod Przasnyszem rzucałem się z kolegami carskimi manierkami (że to były carskie domyśliłem sie niedawno) i nie przyszło wtedy małolatowi do głowy żeby z jedna zanieść do domu.pozdro

ehhh, nie obłowisz się na fantach, ponieważ nie sprzedaż za więcej niż kupiłeś... Mylisz armie, rok datowania swoich zbiorów... Nasze hobby nie jest dla kasy. Człowiek cieszy sie jak głupi z każdego wyciągniętego orzełka, czy znalezionej na złomie menażki...To jest pasja obcowania z historią. Takie jest moje zdanie...
Pozdro:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie