ja20 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 mam Smętka, jestem z niego bardzo zadowolony, ale chciałbym jeszcze jeden wykrywacz, który znajdował by mi też drobne kolorki.przeważnie kopię z kimś, więc jedna osoba chodziła by ze Hs3, a ja z tym drugim, czy odwrotnie, ale czasem też chodzę sam i chciałbym, żeby wykrywacz który dokupię, nadawał się też na militarke.Cena maxymalna to około 1000 zł.Myślałem o ace 150, albo 250, czasem też na allegro można kupić Tesoro używany w podobnej cenie, rutus solaris-podobno dobry ale skomplikowany.
ukalek Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Dolozyc 99zl i kupic Solarisa? Chyba dobry na samotne wypady bo uniwersalny. Ja kupilem, moj pierwszy kontakt z wykrywka i jakos daje rade. Pewnie polowy rzeczy jeszcze o nim nie wiem, ale piszczec piszczy ;).
Zwierzu Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Polecam Ci Minelaba X-Terra.Wszystkie z całej seri(30,50,70) są super na kolorekPozdrawiamZwierz
terenowiec69 Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Apetyt widze w miare jedzenia rosnie.hehehe
sloneczny Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Tesoro Cibola, znajdziesz za 1000zł. Prosty i głęboki :)
ja20 Napisano 11 Styczeń 2008 Autor Napisano 11 Styczeń 2008 chciałem dodać, że wykrywacze nie będę kupował teraz, tylko za jakiś czas.chce mieć czas na namyślenie(nad smętkiem się 2 miesiące zastanawiałem).nie wiem czemu jakoś najbardziej zainteresowały mnie wykrywacze firmy Tesoro.
ColdDemons Napisano 11 Styczeń 2008 Napisano 11 Styczeń 2008 Hej!!! Tesoro to naprawde dobry wybor jesli chodzi o drobnice, no i ta fenomenalna dyskryninacja...
michal123456789 Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Ja kupilem na ebayu whites 5900 di pro sl : 2,5 raza taniej niz w polsce :) tez chodzilem na hs 3 :) polecam rowniez gleboki i dokladny :) drobnica i kolorek super
armand Napisano 12 Styczeń 2008 Napisano 12 Styczeń 2008 Do ColdDemons. Czym różni się fenomenalna dyskryminacja od niefenomenalnej?
ja20 Napisano 23 Styczeń 2008 Autor Napisano 23 Styczeń 2008 a czy w którymś z wykrywaczy tesoro jest możliwość calkowitej dyskryminacji aluminium?Chodzi mi o to żeby widział mosiądz, a le odrzucał kapsle aluminiowe i stalowe.Mam kilka miejsc, gdzie fajne łuseczki wychodzą, ale zmorą są kapsle.
Raned Napisano 23 Styczeń 2008 Napisano 23 Styczeń 2008 Dyskryminacja w każdym wykrywaczu opiera się na przewodnictwie metali, a aluminium jest dobrym przewodnikiem, gorszym np. od srebra, ale lepszym od np.cynku, czyli leży w zakresie, którego nikt nie dyskryminuje. Nie ma kapsli stalowych, kapsle od piwa są żelazne z domieszką metali kolorowych i są dość łatwe do wyeliminowania, przynajmniej przy użyciu wykrywaczy firmowych w systemie VLF.Innymi słowy: każdy kapsel aluminiowy trzeba wykopać, bo pod tą samą wartością może kryć się coś wartościowego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.