Skocz do zawartości

hs3 i jeszcze coś na drobnice tylko co?

ja20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam Smętka, jestem z niego bardzo zadowolony, ale chciałbym jeszcze jeden wykrywacz, który znajdował by mi też drobne kolorki.przeważnie kopię z kimś, więc jedna osoba chodziła by ze Hs3, a ja z tym drugim, czy odwrotnie, ale czasem też chodzę sam i chciałbym, żeby wykrywacz który dokupię, nadawał się też na militarke.Cena maxymalna to około 1000 zł.Myślałem o ace 150, albo 250, czasem też na allegro można kupić Tesoro używany w podobnej cenie, rutus solaris-podobno dobry ale skomplikowany.
Napisano
Dolozyc 99zl i kupic Solarisa? Chyba dobry na samotne wypady bo uniwersalny. Ja kupilem, moj pierwszy kontakt z wykrywka i jakos daje rade. Pewnie polowy rzeczy jeszcze o nim nie wiem, ale piszczec piszczy ;).
Napisano
chciałem dodać, że wykrywacze nie będę kupował teraz, tylko za jakiś czas.chce mieć czas na namyślenie(nad smętkiem się 2 miesiące zastanawiałem).nie wiem czemu jakoś najbardziej zainteresowały mnie wykrywacze firmy Tesoro.
  • 2 weeks later...
Napisano
a czy w którymś z wykrywaczy tesoro jest możliwość calkowitej dyskryminacji aluminium?Chodzi mi o to żeby widział mosiądz, a le odrzucał kapsle aluminiowe i stalowe.Mam kilka miejsc, gdzie fajne łuseczki wychodzą, ale zmorą są kapsle.
Napisano
Dyskryminacja w każdym wykrywaczu opiera się na przewodnictwie metali, a aluminium jest dobrym przewodnikiem, gorszym np. od srebra, ale lepszym od np.cynku, czyli leży w zakresie, którego nikt nie dyskryminuje. Nie ma kapsli stalowych, kapsle od piwa są żelazne z domieszką metali kolorowych i są dość łatwe do wyeliminowania, przynajmniej przy użyciu wykrywaczy firmowych w systemie VLF.
Innymi słowy: każdy kapsel aluminiowy trzeba wykopać, bo pod tą samą wartością może kryć się coś wartościowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie