tomek64 Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 witam, znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek64 Posted January 9, 2008 Author Share Posted January 9, 2008 witam, znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaw_VW Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 yyy, być może od glocka fx, pocisk na farbę, ćwiczebny.Ale trafienie wcale nie do końca boli jak ćwiczebne :-)Lecz nie penetruje oczywiście. Zasięg jakoś 200 metrów, tak mi się kojarzy, ale to troszkę nie realne więc pewnie 50m :)Ciekawe czy mnie pamięć nie zawodzi.Posłuchajmy wypowiedzi innych znawców :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
f35jsf Posted January 9, 2008 Share Posted January 9, 2008 Gustaw_VW ma racje.9x19 Parabellum ćwiczebny.http://www.municion.org/9para/9para.htmSzukaj gdzieś w połowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
tomek64
witam,
znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy.
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.