tomek64 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 witam, znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy.
tomek64 Napisano 9 Styczeń 2008 Autor Napisano 9 Styczeń 2008 witam, znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy.
Gustaw_VW Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 yyy, być może od glocka fx, pocisk na farbę, ćwiczebny.Ale trafienie wcale nie do końca boli jak ćwiczebne :-)Lecz nie penetruje oczywiście. Zasięg jakoś 200 metrów, tak mi się kojarzy, ale to troszkę nie realne więc pewnie 50m :)Ciekawe czy mnie pamięć nie zawodzi.Posłuchajmy wypowiedzi innych znawców :-D
f35jsf Napisano 9 Styczeń 2008 Napisano 9 Styczeń 2008 Gustaw_VW ma racje.9x19 Parabellum ćwiczebny.http://www.municion.org/9para/9para.htmSzukaj gdzieś w połowie.
Pytanie
tomek64
witam,
znalazłem to na nieużytkowanym poligonie pod Warszawą. Łuska kalibru 9mm krótsza od łuski parabellum i Makarowa / oznaczenia : IVI, 04, 9mm /z wprasowanym elementem z tworzywa sztucznego o wyglądzie rozszerzającej się lejkowato dyszy.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.