Skocz do zawartości

Koszalin vol. XII

wojna1939

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 406
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Chwała,
gratuluję Wam ciekawych wyjść w teren - oby więcej takich.
Harnas - mam nadzieję, że czas letniej kanikuły przyniesie Ci sporo emocji w terenie. Jak widać w niedzielę wybywasz i opuszczasz nasze płaskie tereny - kiedy wracasz? Czy wyruszysz z nami do Bornego w sierpniu na Zlot?

Zastanawim się nad wyjazdem do Darłowa. Koncert TSA jest o 20.30, a ostatni bus do Koszalina około 19.00. Jeśli pojadę busem to będę mógł wypic piwo, ale przepadnie koncert bo nie będzie jak wrócić - a jak pojadę autem, to będzie koncert, ale napoje - adieu. Chyba, że ktoś jedzie autem i będzie wracał po koncercie to się z chęcią zabiorę hi hi...

Dam znać jak to widzę około piątku. Tak czy tak - jadę.
M.

Chwała,

ciekawe tereny trafiłeś Harnaś hi hi - coś" niemal dla wszystkich - łącznie z wieczkiem dla miłośników trawki hi hi
Świetne znajdki!

Jeśli chodzi o Darłowo - to jadę w sobotę po południu z kumplem (Krzysio-Indianin)jego autem.

Co słychać u pozostałych klubowiczów" - czyżby letnie upały odebrały chęci do spacerów?

Tymczasem - bywajcie -M.

Witam!!!

Hanraś - GRAS to po niemiecku Trawa, trawka (niekoniecznie ta do palenia)hehehehe.

U mnie jak nie praca do uroczystości rodzinne, i na zbieranie plonów po prostu nie mam czasu, ale w tą niedzielę się wyżyję, i sobie odbiję stracony czas hihihhi.

Niestety w Bornem niebędę. Przykro mi bardzo.

pozdr
Artur

Upały to mały pikuś w porównaniu do zorganizowanych band meszek napadających znienacka biednych spacerowiczów.Jednak
warto walczyć do ostatniego sygnału na ścieżce...do ostatniego tchnienia akumulatorków... do ostatniego promyka zachodzącego słońca... co ja gadam... hmmm... to chyba od nadmiaru promieniowania magnetycznego z wykrywki.

Wklejam fotki z dzisiejszego wypadu.

Gratulacje Darku znajdek - ładne monetki w szczególności 50 pfennig.
1/12 część talara - sreberko troszkę bardzo wytarte, za dużo w kieszeni leżało, zamiast wcześniej zostać zagubione, hehehe.

Mariusz - proponuję otworzyć nowy wątek Koszalin vol. XIII, bo w tym już za dużo zdjęć i postów. Zwracam się do ciebie, ponieważ to już tradycja otwierania nowych wątków przez Ciebie.

pozdr wszystkich kopaczy, hehhehe
Artur - Spider

Witam Wszystkich!
Darek widzę, że nie próznujesz. Gratuluję wspaniałych znajdek! Co do meszek to prawda, nie ma sposobu na tę rozwydrzoną bandę insektów.
Prezentuję małe pudełeczko, czy ktoś może doradzić jak je wyczyścić by nie zniszczyć umieszczonych na nim wzorów (na zdjęciu nie są widoczne)

Odnośnie wywołania mnie do tablicy" przez Jarosława, powiem tak: Do pierwszej oficjalnej publikacji na temat wykopalisk przed ratuszem nie można upubliczniać znalezisk w tej formie jak miało to miejsce. W umowie z muzeum mam taką wzmiankę. Gdybym tylko niektóre pokazywał to tak, ale starałem się przekazać wyniki w formie reporterskiej a to jest już nie dozwolone. Pozdrawiam i powodzenia. Szkoda,że muszę opuścić ten kraj na 3 miesiące bo znajdki niezłe.(moje z pożegnalnego kopania na wiadomej stronie).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie