Skocz do zawartości

zamienniki manierek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niestety nie ma. Niektórzy używają czeskich z korkiem korkowym, inni DDR-owskich. Ale co oryginał, to oryginał.
Można dość tanio (do 20zł) kupić oryginalną manierkę strychową zdatną do użycia. (Mowa o butli z korkiem, reszte trzeba dosztukować.)
Napisano

Ja posiadam czeską manierke ale ma nieszczelny korek :( Ma ktoś link do niemieckiej manierki z korkiem bez kubka i pokrowca do 30 zł ??? Bardzo prosze o zamieszczenie jakiegoś linku ale nie z allegro

Napisano
manierka którą pokazałeś z niemiecką ma tyle wspólnego co hulajnoga z Pantera ; )

najłatwiej kupić taka butle wlasnie na allegro lub na jakiejs giełdzie staroci, no ale jeśli koniecznie chcesz linka nie allegrowego (nie wiedzieć czemu...) to np tu:

http://www.totls.com/GERMAN%20CANTEENS.HTML

kupisz manierki i ich komponenty jakie tylko chcesz.
Napisano
Zastanawiam się nad najlepszą metodą doprowadzenia aluminiowej manierki do stanu używalności (tj. picia z niej) Czy jest to bezpieczne ?
pozdrawiam xMarcinx
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Napisano
Polecam stary dobry sposób na syf w manierce,nasypać piasku dolać wody i machać intensywnie,piasek ładnie wyśmiga z wszelkich nalotów itp,których samo mycie płynem raczej nie usunie.
Napisano
W tym wypadku, to bym raczej nie bawił się w zastępcze egzemplarze. Wystarczy popatrzeć tu i tam. Okazji jest naprawdę masa. Przykład? Kiedyś kupiłem 9 manierek za 40zł. 6 manierek było Wehrmachtu, jedna carska, jedna słowacka, jedna WP z 1939, druga powojenna.
Kupiłem tanio, a sprzedałem za parę groszy.
Poczekaj tydzień/dwa, a zobaczysz, że znajdzie się ktoś kto za bezcen odda swoje skarby.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie