Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Czy są na rynku dostępne kopie lub jakieś tanie zamienniki manierek niemieckich?? Linki są mile widziane :D
Stadler Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 Niestety nie ma. Niektórzy używają czeskich z korkiem korkowym, inni DDR-owskich. Ale co oryginał, to oryginał. Można dość tanio (do 20zł) kupić oryginalną manierkę strychową zdatną do użycia. (Mowa o butli z korkiem, reszte trzeba dosztukować.)
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 a masz gdzieś jakiś link oryginalnej manierki własnie do 20 zł ale nie allegro ??
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Ja posiadam czeską manierke ale ma nieszczelny korek :( Ma ktoś link do niemieckiej manierki z korkiem bez kubka i pokrowca do 30 zł ??? Bardzo prosze o zamieszczenie jakiegoś linku ale nie z allegro
reenaktors Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 manierka którą pokazałeś z niemiecką ma tyle wspólnego co hulajnoga z Pantera ; )najłatwiej kupić taka butle wlasnie na allegro lub na jakiejs giełdzie staroci, no ale jeśli koniecznie chcesz linka nie allegrowego (nie wiedzieć czemu...) to np tu:http://www.totls.com/GERMAN%20CANTEENS.HTMLkupisz manierki i ich komponenty jakie tylko chcesz.
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 Mam manierke niemiecką ale bardziej na ściane niż na rekonstrukcje :D
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Napisano 6 Styczeń 2008 3 doto i dzięki za link a ta manierka na foto kosztowała 5 zeta :D
xMarcinx Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Zastanawiam się nad najlepszą metodą doprowadzenia aluminiowej manierki do stanu używalności (tj. picia z niej) Czy jest to bezpieczne ? pozdrawiam xMarcinx
mietek Napisano 14 Styczeń 2008 Napisano 14 Styczeń 2008 Umyj, wygotuj pare razy, trzymajac tez jaks czas w gotujacej sie wodzie.
manierka Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 ja bym odradzał picia z kiepskich stanów upewnij się czy nie ma utlenień
manierka Napisano 14 Styczeń 2009 Napisano 14 Styczeń 2009 ja bym się zastanawiał musi być czysta sprawdz czy nie smierdzi czyms podejrzanym i czy nie ma utlenien jesli nie to wygotuj jak kolega napisał
Manierkarz Napisano 21 Luty 2009 Autor Napisano 21 Luty 2009 Manierke wyparzałem z 10 razy i płukałem płynem do naczyn ( nie manierka na tym zdjęciu tylko inna gorska )Pozdrawiam Manierkarz
vis1939 Napisano 21 Luty 2009 Napisano 21 Luty 2009 Polecam stary dobry sposób na syf w manierce,nasypać piasku dolać wody i machać intensywnie,piasek ładnie wyśmiga z wszelkich nalotów itp,których samo mycie płynem raczej nie usunie.
Manierkarz Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 A żwirek do kuwety kota może być ?? Bo teraz trudno o piasek ;) Pozdrawiam
kurkow Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 W tym wypadku, to bym raczej nie bawił się w zastępcze egzemplarze. Wystarczy popatrzeć tu i tam. Okazji jest naprawdę masa. Przykład? Kiedyś kupiłem 9 manierek za 40zł. 6 manierek było Wehrmachtu, jedna carska, jedna słowacka, jedna WP z 1939, druga powojenna. Kupiłem tanio, a sprzedałem za parę groszy.Poczekaj tydzień/dwa, a zobaczysz, że znajdzie się ktoś kto za bezcen odda swoje skarby.
Manierkarz Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Ja mam kupę manierek WH i 2 w super stanie sama flaszka, własnie 2 czyszępozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.