mst28 Napisano 3 Kwiecień 2008 Napisano 3 Kwiecień 2008 Witam, nie mogę zidentyfikować tej większej puszki o zamykaniu bardzo podobnym do polskiej RSC.Pozdrawiam
Czarek Napisano 6 Kwiecień 2008 Napisano 6 Kwiecień 2008 no jak coś się trafi to staram się hapsnąć-ale p gazki muszę się przyznać ze na dalszy plan schodzą przy głównym hełmowym temacie kolekcji a co do tej z uszkiem-to jest to najmniejsza znana mi niemiecka puszka po pociskach-nie zidentyfikowałem niestety dotąd co w takiej pyciej przenosili-wielkośći puszki od p gazki-włożona w pudło z pgazkami bo pasuje rozmiarowo:)
f35jsf Napisano 7 Kwiecień 2008 Autor Napisano 7 Kwiecień 2008 Całkiem fajna kolekcje. Coś bym dla siebie wybrał:)))Tak trzymać.Pozdrawiam.
grom Napisano 7 Kwiecień 2008 Napisano 7 Kwiecień 2008 he he staram sie nabywac jak najladniejsze okazy :)
f35jsf Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 Najnowszy zakup.Francuska maska TC-38.
f35jsf Napisano 9 Kwiecień 2008 Autor Napisano 9 Kwiecień 2008 No i w puszce po RSC.Niestety mimo świetnego stanu maski nie było do niej pochłaniacza ani torby.Czeka mnie teraz długie i żmudne poszukiwania osprzętu do niej.Pozdrawiam.
dzieci3 Napisano 11 Kwiecień 2008 Napisano 11 Kwiecień 2008 Witam,mam w posiadaniu belgijską maskę która nie była tutaj/chyba/prezentowana firmy Englebert&Co z Liege ze znakiem kontroli z 1940r.Fotkę postaram się dodać pod koniec kwietnia/jeśli to oczywiście kogoś zaineresuje/.Pzdr.
axenty Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Mam w swojej gimeli" taką maskę jak na fotce 381535.jpg (czarna, ostatnia), lecz zieloną. Jest kompletna, z pochłaniaczem i zaworem, tylko bez puszki transportowej. Jeśli wzbudzi zainteresowanie, to proszę o wiadomość. Foty mogę zamieścić w przyszłym tygodniu.
axenty Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Dla ścisłości chodzi o fotkę groma" zdjęcie nr 2
f35jsf Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Koledzy nie pytajcie czy wrzucać tu fotki masek tylko wrzucajcie. Wszystko się nadaje:)))PSOstatnio wpadła mi w ręce. Rozmiar męski, brakuje mi jeszcze dziecięcego.Tylko puszki brak i znowu żmudne poszukiwania.PS 2Kolego Axenty najprościej pisać fotka z postu - i tu skopiować info z dodano"Np fotka z postu 2008-04-09 20:29:00". wtedy prościej znaleźć.Pozdrawiam, wrzucać te maski!!:)))
Czarek Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 ej nie żartuj-przeglądaj alledrogo...puszki luftschutzowe są często różniaste:)
f35jsf Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Napisano 18 Kwiecień 2008 Często?? Przeglądam allegro od sierpnia zeszłego roku codziennie i widziałem taką puszkę dwa razy, w tym raz kupiłem:)))Jak bedziecie mieli jakieś namiary na taką puszkę to bardzo proszę o kontakt.PSKolego Czarku, przeglądałem ostatnio tematy o hełmach - przesadziłeś:))))Jezu ile tego masz!!!:)))Sorki za off.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.