f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Na początki bardzo przepraszam jeżeli to dubel tematu.Szukałem w obu wyszukiwarkach, ale nie znalazłem.Może kiepsko szukałem, więc jeżeli był już taki topic to poproszę o link.Zachęcam do zamieszczania Waszych kolekcji masek gazowych, puszek po maskach i wszystkiego co związane z ochroną przeciwgazową. Masek współczesnych jak i tych z obu wojen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 to z mojej kolekcji fot 1 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maru Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 jak zrobie wiecej fotek to wrzuce fot 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Fajnie, by było jakbyście pisali co to za rodzaj sprzętu(o ile jest zidentyfikowany:)))Może wtedy powstałaby taka mała skarbnica wiedzy" o maskach:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Puszka firmy Scheithauer na maskę VM-40. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Z maską w środku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 ...i na zewnątrz. Maska w rozmiarze dla kobiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 puszka pokryta miejscami czrwoną farba (podkład?) i maska, raczej takie złomki, ale lepszych nie mam,a to dostałem kiedys od znajomego. przy okazji prosilbym o id. wiem tylko tyle,ze niemieckie. maska w srodku ma bicia na gumie mw" i flr" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 a puszka takie bicia w srodku. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Ja fot moich masek nie będę dodawał, i tak każdy takie ma ;), za to mam coś ciekawszego - broszurkę o obronie przeciwgazowej z 1935. W niej opisane są wszystkie chyba typy masek przeciwgazowych, w tym te rzadsza, dla koni, psów, przemysłowe, aparaty tlenowe itp. Taka ciekawostka.Pozdarwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=138826#138826dawno dawno temu był taki wątek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 Niemiecka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 2 zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f35jsf Napisano 6 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 6 Styczeń 2008 Ech wiedziałem że musiało by już coś takiego:)))No ale pod takim hasłem nie szukałem.To co panowie robimy częśc II??:)))PS Kolego Czarku zadziwiasz mnie tą swoją kolekcją.Widzę także, że i kolego Bjar_1 ma się czym pochwalic.Zazdroszczę obu:)))Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 lecimy tutaj-ode mnie kilka przybyło od tamtego czasu...na początek drager cięta w epoce podejrzewam że dla jakiegoś maluszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 a to już obcinka zwykłego wehrmachtu-musiałem jej remont zrobić bo w rękach się sypała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 zapięcie przerobił sobie ktoś na trzymadełko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 i dorobił takie 2 uchwyty-podejrzewam że też to dla jakiegoś hitlerowskiego bobo było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 taki fajny dziwaczny produkt z czasów kiedy rzesza chyliła się ku upadkowi ale próbowali ją jeszcze łatać papierem i płótnem-typowy erzatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 2gie foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 i 3cie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 tu dla odmiany jakiś wczesny wehrmacht z 1000trzymadełek na puszce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 duńska puszeczka z masy papierowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 a w środku taki sympatyczny stworek z początku lat 40 mieszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 6 Styczeń 2008 Share Napisano 6 Styczeń 2008 takie dziwaczne coś nie mam pojęcia co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.