Skocz do zawartości

skromna kolekcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 204
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

No i trochę zaśmiece wątek współczesnym złomem:
Na początek:
Hełm załóg pojazdów pancernych armi usa.
Model: DH-132 firmy Gentex
Stan magazynowy i wyrwany za 150 złotych

Napisano

Menazka wz.23/31 prawdopodobnie powojenna,gdyż bez sygnatur ale wg człowieka który mi ją sprzedał została pozyskana w rejonie Iłży ( mógł ściemniać )

Napisano

Pradziadek w 1939 był w składzie ośrodka zapasowego artylerii nr 7 i dostał się do sowieckiej niewoli 20 września w miejsowości Równe na ukrainie. Omało co by nie został wywieziony do lasu katyńskiego lecz uratowały go spracowane ręce ;)

Pozdrawiam

Napisano
widzę że sie kolekcja powiększa manierki kiepskie stany te stalówki ale jeszcze ładne znajdziesz jest tego jeszcze sporo a ta aluminiówka nie najgorsza i ma w nakretce koreczek oraz łańcuszek tak że ok postaraj sie wszystkie firmy co produkowały zebrać :)
Napisano
Własnie taki mam zamiar - szykuje sie na fwab :)
Lecz w pierwszej kolejności chcial bym sobie sprawić jakieś klamerki wh. I niedługo w ramach zamiany dostane 2 wrzesniowe menazki wz.23/31
Napisano
jak zdobedziesz menachy wstaw fotki.. ..mój temat..pzdr... nieżle ci idzie w pozyskiwaniu fantów..jak masz złom w okolicy to zaglądaj czasami swietne fanty się znajduje...
Napisano
Wstawie,wstawie ;)
Niestety w moim regionie ( Poznań ) aż tak dużo się nie działo i wszystkie fanty muszę zdobywać drogą kupna bądź wymiany.
Czekam aż będzie w miare dobra pogoda,gdyż mam obczajoną miejscowke niedaleko. Jak tylko sie poprawi ruszam z wykrywka w boj i mam nadzieję, że coś wykopie.
Pozdro
Napisano
ja byłem i się opłaciło hehehe dół polskiej menachy na spodzie sygnowana SILESIA a przy wylewie int 44 odbiór wojskowy stalówka oczywiście no i trochę porcelany kantynowej hehehhehe trzeba tylko troszkę podczyścić bo patyna czasu zaszło ale ładne sygnaturki a jutro sie wybierasz możemy sie zgadać bo dziś żęczywiście była kicha ale cosik wydrapałem ze szmelcu pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie