Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Cos sie zdjecie na zaladowalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Coś te zdjecia nie wchodza :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Pradziadek w PSZ i obok wujek broniący Warszawy w 1939 roku z pokładu karasia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Dobrze każdemu znany siersciuch" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Z 1940 roku podpisany przez niejakiego Mehlina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 I tutaj całość. Szukam inspiracji jak by to lepiej zaprezentować - jakieś gablotki albo coś. W skrzynce trzymam małe duperele - łuski itpPozdrawiam i sorki,że wrzucam złom na forum ale może komuś sie podoba ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 hej manierkarz pokaż mi tam na dole masz chyba 2 wz.31 jaki maja sygnaturki te maniereczki i ta wz.38 to przedwojenn czy powojenna sygnaturki pokaż za tego kokosa to przepłaciłeś na allegro czasami są w super stanie za 40 zł ale ja tez mam taką jak twoja z przestrzeliną ma swój urok na allegro masz teraz carska do kupienia za 35zł takiej chyba nie masz i pamiętaj targuj się można dużo urwać z ceny nierzadko 50% jak co to pisz mogę ci czasami coś podpowiedzieć lub polecić jak chcesz pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakręconych:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 kolego maniereczki możesz sobie przywiesić na listewce na ścianie lub na półce do tego zrobionej tylko zabezpiecz je bo jak ci spadną to będzie płacz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 7 Styczeń 2013 Share Napisano 7 Styczeń 2013 bagneciki tez możesz sobie na listewce przywiesić poszukaj na forum fajnie koledzy mają to zrobione i miejsca zaoszczędzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 7 Styczeń 2013 Teraz akurat Ci zdjęć nie zrobie bo się uczę ale mogę napisać:Dobrze zauważyłeś - są to wz.31 ale sygnatury bardzo slabo widzoczne ale raczej klasyczne.Wz.38 przedwojenna - Światowid Myszków 1939 i sygnowana klasycznie odbiorami,patentem i numerem.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manierka Napisano 8 Styczeń 2013 Share Napisano 8 Styczeń 2013 daj dokładniejsze fotki tych polskich manierek wz31 maja jeszcze cos farby? a ta alu mocno poobijana ma uszczelke w środku pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 Wz.38 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 Słabe oświetlenie ( komorka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 Obie manierki sa z ziemi. Akcja oczyszczania tej prawej manierki mi nie wyszla ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2013 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodensen Napisano 9 Styczeń 2013 Share Napisano 9 Styczeń 2013 Kolego nie przepraszaj ,że pokazujesz złomki. Chodzi o pasję.Każdy fant ma swoją historię.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarat88 Napisano 10 Styczeń 2013 Share Napisano 10 Styczeń 2013 Gratuluje zapału i fantów..wiadomo że są ludzie na tym forum co mają stany magazynowe..ale nie wszystkich na to stać,, ważne że przynosi kol. przyjemnosć....mysle że wiekszośc z nas na początku zaczynała od podobnych stanów ... jeszcze raz gratuluje i życzę powiekszania kolekcji..;-]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 Menazka niedawno kupiona.Ciekawe, że jest to strychowiec a każda część menażki ma inny odcień farby. Kociołek jest sygnowany GMM37 i ma ciemnozieloną farbe ( myślałem, że przed wojną malowali tylko w kolorze Feldgrau,lecz może został później przemalowany )Dzięki za opinie i zrozumienie ;)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 Obok menażki mój dziadek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 Pokrywka sygnowana biciami: PWSD41 ( ale nie jestem pewien tej pierwszej literki )Jest to powojenny składak czy zdarzały się składaki w czasie wojny ?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 M31 z ziemi ( nawet ładny stan ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manierkarz Napisano 10 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2013 Wiatrówka po pradziadku.Firmy Diana z początku XX wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.