polimer24 Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 ja służyłem w kompani p.chemicznej 93/94 szukam kumpli z tamtych czasów było nas dwóch pingwinów ja Romek Garncarz taki wysoki i Rafał Wojtyczka pamiętam był też Mariusz Cendrowski i paru innych mam dużo zdjęć z tamtych czasów było naprawdę super miło wspominam ten czas chętnie bym się z kimś spotkał z tamtych czasów utrzymuję cały czas kontakt z Rafałem byłem kilka razy w Czerwonym Boże już po rozwiązaniu jednostki , a jeżeli chodzi o te podziemia to rzeczywiście coś tam jest było widać na zewnątrz zamaskowane kanały wentylacyjne a w naszym bloku stacjonowali ci z łączności na których mówiono krety nikt z kadry nie chciał nic mówić zasłaniali się tajemnicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polimer24 Napisano 2 Marzec 2011 Share Napisano 2 Marzec 2011 wracając do Czerwonego Boru ktoś wspominał sierżanta Generała" też go pamiętam niezły oszołom dał popalić nie jednemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaz41 Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 adamgrzyb71 pamiętam Krasowskiego sprawny był,w porównaniu z sier.Ustianowskim to niabo a ziemia haha. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekm1000 Napisano 9 Kwiecień 2011 Share Napisano 9 Kwiecień 2011 polimer 24 ja byłem w tym czasie też pingwin 93/94 kompania zapatrzenia był nas dwóch pingwinów ja Jacek M i Remigiusz M oraz dwóch braci blizniaków z kompani remontowej oraz u nas chłopak chyba z pod grajewa który na zmianę ze mną jeżdził z trepami do Łomży osinobusem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
am123 Napisano 25 Czerwiec 2011 Share Napisano 25 Czerwiec 2011 witam. jesien 92-94. kompania dowodzenia. ,,generał ''to plutonowy KORONIECKI ,o ile mnie pamięc nie myli( mały i szczupły). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 Panowie odgrzewam kotleta. Cos więcej wiadomo na temat jednostki w Czerwonym Borze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzbycyz Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 a co jeszcze kolega by chciał wiedzieć? Mam pewne informacje od wuja którego ostatnio wypytywałem o tę jednostkę i tajemnice z nią związane wuj był w czasach jej istnienia Starszym chorążym i wie co nie co. Sam z resztą mieszkam 4km od Czerwonego to się i trochę orientuję w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 5 Czerwiec 2012 Share Napisano 5 Czerwiec 2012 mów wszystko co możesz :) też bym się chętnie czegoś dowiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 cyzbycyz - zatem jesteśmy sąsiadami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzbycyz Napisano 7 Czerwiec 2012 Share Napisano 7 Czerwiec 2012 a więc trza się spotkać jak koledzy miejscowi i pogadać. Co do Czerwonego to tak jak napisał już ktoś wyżej że był tam szpital z pełnym wyposażeniem gotowy przyjąć (nie wiem dokładnie ilu) pacjentów. Schrony dla polskich władz w czasie wojny główne Stanowisko dowodzenia itp tyle mogę:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Ostatnio podczas wędrówek w okolicach poligonu trafiłem taki oto obiekt. Może ktoś z grona forumowiczów pozostawił na scianach swe ,,dzieło,, ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radet82 Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 jeszcze raz 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ffrob Napisano 19 Czerwiec 2012 Share Napisano 19 Czerwiec 2012 izba chorych, sluzba 97/98 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syriusz13 Napisano 3 Lipiec 2012 Share Napisano 3 Lipiec 2012 Ja też tam służyłem około półtorej miesiąca.Jesień 99.Potem pojechaliśmy do Warszawy na podchorążych jako BOR.Może ktoś jest z tej ośki? :-))Oczywiście nic nie widziałem,ale pogłoski chodziły ,że pod placem apelowym,czyli miedzy kuchnia a blokami mieszkalnymi jest bunkier w którym na czas wojny miał siedzieć rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
durszlak Napisano 26 Sierpień 2012 Share Napisano 26 Sierpień 2012 Kompania chemiczna 88/90. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 27 Luty 2013 Share Napisano 27 Luty 2013 a czy któryś z was szukał na terenie całego kompleksu?według mnie teren jest bardzo godny uwagi bo odkąd zacząłem poznawać jego okolice zawsze trafiam na ciekawe i niekiedy tajemnicze miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokko55 Napisano 19 Wrzesień 2013 Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Witam ja miałem tą przyjemnosc tam słuzyc w latach 92-94 komp saperów i potwierdzam tam jest większy kompleks pod zięmią niz na powierzchni.Tam jest centrum dowodzenia na czas wojny i wiele innych tajemnic nawet jest podziemny tunel łączący z Zambrowem i Łomżą oraz prawdopodobnie podziemne lotnisko oraz rampy do rozładunku sprzętu wojskowego ale teraz to wszystko albo zabezpieczone albo zlikwidowane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 7 Czerwiec 2015 Share Napisano 7 Czerwiec 2015 odświeżam temat. czy jesteście w posiadaniu planów/mapek z czasów aktywności jednostki w Cz.B, jak również z okresu dwudziestolecia międzywojennego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zuki Napisano 9 Czerwiec 2015 Share Napisano 9 Czerwiec 2015 Jest tam teraz ośrodek szkolenia GROM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelek Napisano 10 Czerwiec 2015 Share Napisano 10 Czerwiec 2015 GROM Group- prywatna firma założona przez byłych GROMowców. prężnie działająca i aktywnie wspierająca lokalne inicjatywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.