Gebhardt Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 Kolega Anglik, zapalony modelarz, wypytywal mnie of wyglad kierownic i lusterek (wewnetrznych i zewnetrznych) w polskich samochodach, szczegolnie ciezarowych Polski Fiat. Niestety na fotografiach na ogol niewiele widac. Zastanawiam sie czy szanowne Forum moze mnie tutaj wspomoc rysunkami, fotografiami zachowanych elementow (z wymiarami to szczyt marzen)lub wspolczesnymi fotografiami gdzie te elementy dobrze widac?Z gory dziekuje.
jjacek Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Witam, może trochę pomogę, mam kilka zdjęć dwóch pożarniczych Fiatów 621, na których jest kierownica:1Przy okazji wszystkiego najlepszego z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę.jjacek
jjacek Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 lusterko, jak i cała kabina ostatnich serii:
Catadero Napisano 2 Styczeń 2008 Napisano 2 Styczeń 2008 Poszukaj wydawnictwa Plany modelarskie-Polski Fiat 508".Na bazie rysunków technicznych można sobie nawet wyprodukować" potrzebne elementy.Gdzieś mam w szpargałach to wydawnictwo,jak znajdę to się odezwę.Pozdr.C.
Gebhardt Napisano 3 Styczeń 2008 Autor Napisano 3 Styczeń 2008 Piekne dzieki jjacek i Catadero. Gdzie mozna zdobyc 'plany modelarskie'?Wyskakuja natychmiast pytania - czy PF618 mial kierownice z 3 czy 4ma szprychami?Lusterka wewnetrzne na fotografiach zauwazylem tylko w samochodach osobowych cywilnych. Czy byly takie w samochodach ciezarowych cywilnych i wszystkich wojskowych?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.