bjar_1 Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Napisano 15 Styczeń 2004 Proszę o identyfikację tego gadżeta. Wykopany w ogródku mojej babci. Zrobione z blaszki mosiężnej ,która pokryta jest patyną. Czy to oznaka poczty?pzdrbjar_1
bjar_1 Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Napisano 15 Styczeń 2004 Proszę o identyfikację tego gadżeta. Wykopany w ogródku mojej babci. Zrobione z blaszki mosiężnej ,która pokryta jest patyną. Czy to oznaka poczty?pzdrbjar_1
danieloff Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 To jest trąbka z czapki pocztowca, noszona do lat 60-ych. Mam nawet taką czapkę razem z trąbką - jest koloru szar-granatowego, z niebieską wypustką i okutym daszkiem (czapka).Pozdrawiam!Daniel
bjar_1 Napisano 15 Styczeń 2004 Autor Napisano 15 Styczeń 2004 :( A myślałem ,że przedwojenna... A twoja trąbka jest z mosiężnej blaszki?pzdrbjar_1
Pytanie
bjar_1
Proszę o identyfikację tego gadżeta. Wykopany w ogródku mojej babci. Zrobione z blaszki mosiężnej ,która pokryta jest patyną. Czy to oznaka poczty?
pzdr
bjar_1
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.