Skocz do zawartości
  • 0

Osłona GUIDE ???

pono0

Pytanie

Napisano

witam
proszę o identyfikacje tego przedmiotu pochodzi on z miejsca walk z okresu 2 wojny światowej.Średnica przedmiotu wynosi 10cm ,wys 2,5cm posiada sygnture producenta GUIDE. MI osobiście kojarzy sie to z osłona lampy z jakiegoś pojazdu ale nigdzie nie mogłem znaleść podobnej
pozdrawiam

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam
proszę o identyfikacje tego przedmiotu pochodzi on z miejsca walk z okresu 2 wojny światowej.Średnica przedmiotu wynosi 10cm ,wys 2,5cm posiada sygnture producenta GUIDE. MI osobiście kojarzy sie to z osłona lampy z jakiegoś pojazdu ale nigdzie nie mogłem znaleść podobnej
pozdrawiam

Napisano
Tylna lampa cylina" Harleya WLA lub ewentualnie JEEPa. Stosowano bowiem w obu pojazdach takie same lampy. W Harleyu stosowano zestaw 2 lamp, zktórych pierwsza (z maskownicą jak na fotkach) miała światło stop i pozycyjne bez zaciemnienia, obok zaś lampę z wkładami ograniczającymi widoczność z dużej odległości.
Napisano

Czy do srodka wchodzila lampa jak obok?
Czy ta moja jest od HD, lub jeepa? Gdzie jeszcze byly stosowane.
Kupilem kiedys wraz zparoma rzeczami po weteranie brytyjskiej jednostki pancernej, i nie wiem do tej pory od czego to jest.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie