okejos Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 zabrany mi kiedys przez policje a kupiony w hurtowni fajerwerków po 1 zł za metr lont prochowy b. wolny 1 cm -3 sek.teraz dostałem pisemko ze powołano biegłego czy jest to istotny element broni i amunicji i czy zagraza zyciu...
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Ale debile!!! Nie długo zabronia sprzedaży saletry potasowej (sztuczny nawóz), wiekszość z nas ma tez inne zastosowania do tej białej boginni:) Ten kraj jest pokichany! Zawsze można zrobić lont samemu ,jest przy tym troche roboty. Jak chcesz przepis to pisz na 10832253gg Pozdrawiam!
okejos Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 dzieki, narazie sie wyleczyłem nawet z saletry potasowej. a nadmanganian kupiony w aptece tez wywaliłem ;))
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Trzeba w takim razie też wyrzucić cukier (utleniacz do ...) oraz mąkę (ale nie powiem dlaczego, bo jeszcze ktoś coś z niej zrobi i dopiero będzie jazda)!
okejos Napisano 28 Grudzień 2007 Autor Napisano 28 Grudzień 2007 cukier nie jest utleniaczem, to saletra potasowa była utleniaczem do cukru
kuba321 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Lont lontem. Kiedys na Alledrogo mozna go było kupować na metry i nikt się nie czepiał, ale chyba coś się zmieniło, bo nie znalazłem żadnej aukcji.A po co Wam lont?????? ;>P O Z D R A W I A M ...CirrusCX
kuba321 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Na Alledrogo niema, ale można kupić w różnych sklepach - ot pierwszy z góry...http://strzaly.pl/sklep/product_info.php?products_id=33...CirrusCX
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Okejos!No i wpadłeś na pytaniu kontrolnym! Teraz, z racji posiadanej wiedzy, na 100% będziesz miał poranną wizytę i na 48 godzinach udzielania wywiadu" się to nie skończy...
Stadler Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Hmmm, może liczyli na łut szczęścia, lub tzw. gwiazdkę z nieba"- że może u takiego znanego speca znajdą np lont detonujący, a tu PSIKUS... no cóż... niebiosa nie zawsze ułatwiają pracę Policji... ;-)
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Jak to po co?:) Moze ktoś ma wiwatówke (armatke) i na sylwetra chce troche pohuczyć:) A moze chce mieć czas, aby uciec od własnorecznie zrobionej (...) :) No chyba zee... mam nadziej ze nie bedziemy mieli powtórki z Magdalenki:) (Szacunek dla policjantów!) Pozdrawiam!
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Saper93!Co konkretnie miałeś na myśli pisząc: Szacunek dla policjantów!"?
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Smieje, a zarem wkurzają mnie takie rozj**y! Chciałem zeby nikt mnie nie zrozumiał źle. Zgineło tam 2 antyterrorystów. Pozdrawiam!
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Saper93!Być może źle Cię zrozumiałem! Wątek dotyczy legalnie kupionego lontu zabranego przez policjantów, a nie sprawy z Magdalenki (co ma piernik do wiatraka?)!Pozdro!Smieje, a zarem wkurzają mnie takie rozj**y!" To też o tym loncie, czy znów o Magalence? Sorry, nie rozumiem!
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Wiesz czym rzucali do policjantów!!! Powiem ci!!! Własnoręchcnie zrbionymi petardami, obklejonymi mieszanką plasteliny, gwoździ, śrub!Wiesz jaki był skutek? W promieniu 20m we wszystkim były metalowe częći!!! Już rozumiesz? Pozdro!
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Saper93!Nie musisz od razu drzeć gęby! Poprosiłem Cię tylko o sprecyzowanie Twojej wypowiedzi. Odnoszę nieodparte wrażenie (bez obrazy oczywiście), że jesteś bardziej wybuchowy niż tamte gadżety z Magdalenki...Pozdro :/
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Nie no sorki. na wykopkach dawno nie byłem... mam wolny czas... troche cieplej +3C... a oczywiście kupla nie ma!!!Jeszcze raz przepraszm i pozdrawiam.:)
mowglyn Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 Saper93!Widzę, że chyba nastąpiłem na jakiś bolesny odcisk". W naszym wspólnym interesie wycofuję się z dalszej dyskusji. Nie chciałem Cię urazić, przepraszam.Pozdro!PS. Mamy po prostu nieco odmienne zdania na pewne tematy. Ty nie przekonasz mnie, a ja Ciebie. Niech już tak zostanie...
Saper93 Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 To ja chyba powinienen cie przeprosić:) napewno jest starszy:) Nie no luz, spoko. Poprostu mam chcice na wykopki:) Ale zaśmiecilismy temat:) Pozdrawiam!
DJ MHz Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 ten lont 3cm w 1 sekunde to coś bardzo szybki a nie wolny... typowe lonty visco 2 i 3 mm, maja 1 cm na 1 sekunde :]. Odczynniki chemiczne są legalne ( z wyjątkiem niektórych, które są omawiane w ustawie o materiałach wybuchowych ? czy którejś tam... ) Za to zmieszane już odczynniki tworzące p.cz. i taka mieszanina już jest nie legalna... (paranoja). W wielu sklepach z bronią można legalnie kupić p.cz. na firmę. (to już legalne) tak samo jak lonty detonujące które mają w sobie sprasowany TNT, który jak wiadomo już jest nielegalny. powiem wprost- LOL
DJ MHz Napisano 28 Grudzień 2007 Napisano 28 Grudzień 2007 PS.co do lonty, sry, źle przeczytałem o szybkości :] nieprzespana noc...
to17071990 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 W niedługim czasie policja zacznie postrzegać dziecko z petardą = terrorysta z granatem
wombacik Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Witam panowie , takie pytanko mam odnosnie sklepów internetowych gdzie moge zakupić lont. Najlepiej 2,5 mm ( potrzebny jest z racji tego ze 13 stycznia jest WOŚP i wypadało by jako bractwo rycerskie wystrzelic z Bombardy lub hakownicy ) Pozdrawiam.
DJ MHz Napisano 4 Styczeń 2008 Napisano 4 Styczeń 2008 forum.pirotechnika.one.pldzial gielda,a tak to:chemik.aip.pltez powinien byc. na tamtym forum moze jeszcze user sprzedaje, on ma tanio.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.