Skocz do zawartości

jak to jest z lontem wg prawa

okejos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
zabrany mi kiedys przez policje a kupiony w hurtowni fajerwerków po 1 zł za metr lont prochowy b. wolny 1 cm -3 sek.
teraz dostałem pisemko ze powołano biegłego czy jest to istotny element broni i amunicji i czy zagraza zyciu...
Napisano
Ale debile!!! Nie długo zabronia sprzedaży saletry potasowej (sztuczny nawóz), wiekszość z nas ma tez inne zastosowania do tej białej boginni:) Ten kraj jest pokichany! Zawsze można zrobić lont samemu ,jest przy tym troche roboty. Jak chcesz przepis to pisz na 10832253gg

Pozdrawiam!
Napisano
Trzeba w takim razie też wyrzucić cukier (utleniacz do ...) oraz mąkę (ale nie powiem dlaczego, bo jeszcze ktoś coś z niej zrobi i dopiero będzie jazda)!
Napisano
Lont lontem. Kiedys na Alledrogo mozna go było kupować na metry i nikt się nie czepiał, ale chyba coś się zmieniło, bo nie znalazłem żadnej aukcji.

A po co Wam lont?????? ;>

P O Z D R A W I A M

.
.
.
CirrusCX
Napisano
Na Alledrogo niema, ale można kupić w różnych sklepach - ot pierwszy z góry...

http://strzaly.pl/sklep/product_info.php?products_id=33

.
.
.
CirrusCX
Napisano
Okejos!
No i wpadłeś na pytaniu kontrolnym! Teraz, z racji posiadanej wiedzy, na 100% będziesz miał poranną wizytę i na 48 godzinach udzielania wywiadu" się to nie skończy...
Napisano
Hmmm, może liczyli na łut szczęścia, lub tzw. gwiazdkę z nieba"- że może u takiego znanego speca znajdą np lont detonujący, a tu PSIKUS... no cóż... niebiosa nie zawsze ułatwiają pracę Policji... ;-)
Napisano
Jak to po co?:) Moze ktoś ma wiwatówke (armatke) i na sylwetra chce troche pohuczyć:) A moze chce mieć czas, aby uciec od własnorecznie zrobionej (...) :) No chyba zee... mam nadziej ze nie bedziemy mieli powtórki z Magdalenki:) (Szacunek dla policjantów!)

Pozdrawiam!
Napisano
Saper93!
Być może źle Cię zrozumiałem! Wątek dotyczy legalnie kupionego lontu zabranego przez policjantów, a nie sprawy z Magdalenki (co ma piernik do wiatraka?)!
Pozdro!
Smieje, a zarem wkurzają mnie takie rozj**y!" To też o tym loncie, czy znów o Magalence? Sorry, nie rozumiem!
Napisano
Wiesz czym rzucali do policjantów!!! Powiem ci!!! Własnoręchcnie zrbionymi petardami, obklejonymi mieszanką plasteliny, gwoździ, śrub!Wiesz jaki był skutek? W promieniu 20m we wszystkim były metalowe częći!!! Już rozumiesz?

Pozdro!
Napisano
Saper93!
Nie musisz od razu drzeć gęby! Poprosiłem Cię tylko o sprecyzowanie Twojej wypowiedzi. Odnoszę nieodparte wrażenie (bez obrazy oczywiście), że jesteś bardziej wybuchowy niż tamte gadżety z Magdalenki...
Pozdro :/
Napisano
Nie no sorki. na wykopkach dawno nie byłem... mam wolny czas... troche cieplej +3C... a oczywiście kupla nie ma!!!
Jeszcze raz przepraszm i pozdrawiam.:)
Napisano
Saper93!
Widzę, że chyba nastąpiłem na jakiś bolesny odcisk". W naszym wspólnym interesie wycofuję się z dalszej dyskusji. Nie chciałem Cię urazić, przepraszam.
Pozdro!
PS. Mamy po prostu nieco odmienne zdania na pewne tematy. Ty nie przekonasz mnie, a ja Ciebie. Niech już tak zostanie...
Napisano
To ja chyba powinienen cie przeprosić:) napewno jest starszy:) Nie no luz, spoko. Poprostu mam chcice na wykopki:) Ale zaśmiecilismy temat:)

Pozdrawiam!
Napisano
ten lont 3cm w 1 sekunde to coś bardzo szybki a nie wolny... typowe lonty visco 2 i 3 mm, maja 1 cm na 1 sekunde :]. Odczynniki chemiczne są legalne ( z wyjątkiem niektórych, które są omawiane w ustawie o materiałach wybuchowych ? czy którejś tam... ) Za to zmieszane już odczynniki tworzące p.cz. i taka mieszanina już jest nie legalna... (paranoja). W wielu sklepach z bronią można legalnie kupić p.cz. na firmę. (to już legalne) tak samo jak lonty detonujące które mają w sobie sprasowany TNT, który jak wiadomo już jest nielegalny.

powiem wprost- LOL
Napisano
Witam panowie , takie pytanko mam odnosnie sklepów internetowych gdzie moge zakupić lont. Najlepiej 2,5 mm ( potrzebny jest z racji tego ze 13 stycznia jest WOŚP i wypadało by jako bractwo rycerskie wystrzelic z Bombardy lub hakownicy ) Pozdrawiam.
Napisano
forum.pirotechnika.one.pl

dzial gielda,
a tak to:
chemik.aip.pl

tez powinien byc. na tamtym forum moze jeszcze user sprzedaje, on ma tanio.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie