to17071990 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Witam wszystkich. Niedawno na giełdzie staroci widziałem fajne saperki ze skórzanymi podeszwami w świetnym stanie za 120zł. Wpadły mi w oko i chciałem je kupić , ale nie podobało mi sie to ,że były wykonane ze skóry bobrowej (takiej jak ładownice do mausera). I tu pytanie do wszystkich. Czy saperki wykonane z tego rodzaju materiału nadają sie do reko WH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Co to jest skóra bobrowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Z tego co iem to taka z której robi sie ładownice do mausera. Albo pomyliłem i skora nazywa sie groszkowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 No groszkowa to już prędzej. Ale z groszkowej skóry nie robiono butów raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 Ale w każdym razie miałem takie w rekach, chyba w to nie wątpisz? To nadawałyby sie do reko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 To że miałeś, to nie wątpię, ale ie robiono" miałem na myśli w kontekście niemieckim IIwś. Także według mnie się nie nadają groszkowane buciorki do rekonstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 20 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2007 O taka opinię mi chodziło. Czyli moje obawy były słuszne i dobrze ,że nie kupiłem. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 ta żółć aż po oczach razi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Buciory z groszkowanej skóry i skórzane podeszwy to mi wygląda na wczesne DDR-ony. Omijać szerokim łukiem.Aha i jeszcze jedna kwestia semantyczna (może się to komuś wydać dziwactwem, ale dla mnie ten szczegół ma jednak zanaczenie) – nie używajmy w kontekście naszego hobby słowa „reko”, które zdążyło już nabrać znaczenia pejoratywnego. Jeżeli my nie będziemy mieć szacunku dla własnej pasji, to nie oczekujmy go od innych.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielebny Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Nie tylko dla Ciebie Hindusie eko" ma wydźwięk pejoratywny.Kiedy widzę w temacie tego potworka językowego z reguły omijamtaki temat szerokim łukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Na dobre reko składa się: dobre repro, dobre kamo, głośne piro, dużo ammo ;-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaus BOLS Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 pamiętaj Stadlerku że dużo piwa też ma być :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stadler Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 I kiełbacha i ognicho :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 I nie zapominajcie o tym, że to jest eplikacja chistori".W zasadzie Stadler podał wszystkie kwiatki, jakie powstały w reko-języku, dodam tylko awalanie" zamiast wymiany ognia :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alexxg Napisano 22 Grudzień 2007 Share Napisano 22 Grudzień 2007 Iwan, byli jeszcze reproduktorzy historyczni :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Grudzień 2007 Share Napisano 23 Grudzień 2007 ...Kiedy będą dawać karabiny?..." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.