Luftwaffe25 Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 Znalazłem takie coś na skupie złomu.Wygląda mi to na jakas miskę.Czy ktos wie co to jest i ile ma lat?
magius28 Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 Z tego co się orientuję w temacie to najprawdopodobniej była to misa do mycia osadzana w blacie szafki. Takie wynalazki spotykało się na wsiach jeszcze stosunkowo niedawno tam gdzie nie było wodociągów i kanalizacji. Po zakończeniu czynności higienicznych taką misę wyciągało się z blatu za uchwyty w celu jej opróżnienia.
kopijnik2 Napisano 19 Grudzień 2007 Napisano 19 Grudzień 2007 kotlarską metodą z miedzi zrobiony............(pewnie?) z podgrzewaczem..._______druga strona i zbliżenia na konstrukcję - proszę...miska się wyjmuje?lub korek(otwór) wlewowy jest?
Luftwaffe25 Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 Nic sie nie wysuwa,nie ma tez zadnego korku.Teraz to tylko chce wiedziec z ciekawości bo nie kupiłem tego i sam widziałem jak złomiarz to rozbiera na czynniki pierwsze i miażdzy.
Luftwaffe25 Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Napisano 19 Grudzień 2007 Znalazłem takie coś na skupie złomu.Wygląda mi to na jakas miskę.Czy ktos wie co to jest i ile ma lat?
Pytanie
Luftwaffe25
Znalazłem takie coś na skupie złomu.Wygląda mi to na jakas miskę.Czy ktos wie co to jest i ile ma lat?
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.