Winters Napisano 16 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2007 Wie ktos moze czy eksploracja za granica, w krajach zachodnich, np. we Francji, Belgii, Holandii czy w Niemczech jest tak samo nielegalna jak u nas? Moze ktos juz mial taka przyjemnosc? Pytam z ciekawosci, jak na razie nie moge wyjsc z wykrywka poza ogród. ;] :(:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitboy64 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Temat wałkowany kilka razy... poszukaj na forum, raczej nikomu nie będzie się chciał pisać tego samego po raz 176625... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomson Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 U nich nie jest tak GŁUPIO jak u nas!!! Bez pozwolenia możesz mieć wykrywke i bez problemow trzymać giwere w chacie (mowie o wykopkowej giwerze). No i nie trzeba się chować po dolach jak kogoś zobaczysz. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 a ktoś wie jak jest na Słowacji i w Czechach ?głównie chodzi mi o Słowację okolice Przełęczy Dukielskie, lasy od Barwinka w stronę Śvidnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Der Panzerfahrer Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Wtam, ja moge dodac tylko ze u zachodnich sasiadow sprawa wcale nie jest taka latwa. bylem mianowicie pod Berlinem, w okolicach Märkisch Buchholtz i Halbe (ostatnia bitwa pod Berlinem'45). Jest to poloficjalnie teren zamkniety" (spergebiet). powiem krotko, policje niestey widac na kazdym kroku... nas zatrzymali i pytali co mamy zamiar tu robic i pytali przez kwiatki" czy nie mamy zamiaru tu lazic i grzebac... (sprzet zostal na szczescie na kwaterach). po krotkiej rozmowie wyszlo ze nie jestesmy tu jedyni... wiec zwinelismy manele i pojechalismy tam gdzie bylo troche spokojniej...Zdrow, jac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 Podobnie Francja i CALY Beneluks - nawet nie myslcie dlubac w miejscach znanych bitew i potyczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 yyy, czegos nie wiem? Ktos na gorze napisal Bez pozwolenia mozesz miec wykrywke". To u nas trzeba miec pozwolenie? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cecholek Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Ukalek - tu chodzi o ustawe ktora pewne rzeczy zakazuje , a nie o fizyczne pozwolenie w formie papierka na posiadanie sprzetu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 20 Grudzień 2007 Share Napisano 20 Grudzień 2007 Aż bebechy się przewracają.W Polsce posiadanie wykrywacza NIE JEST ZABRONIONE !!! i nie musisz mieć ŻADNEGO papierka na posiadanie.Nie jest też zabronione prowadzenie poszukiwań z wykrywaczem metali - oprócz miejsc i sytuacji,w których jest to zabronione (odsyłam do Ustaw na ten temat). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 21 Grudzień 2007 Share Napisano 21 Grudzień 2007 Nie grzej sie tak, juz mi kolega wyzej odpowiedzial, Twoj post jest niepotrzebny. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 24 Grudzień 2007 Share Napisano 24 Grudzień 2007 a jak z wykopkami na Słowacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.