Blomberg Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 Niech ktoś założy nowy Wątek Rogowo II.Bo ten się długo ładuje.Jak postęp prac w hangarze, byłem tam ostatnio to mnie pogonili.
macsurf Napisano 30 Maj 2006 Napisano 30 Maj 2006 W kotłowni najstarszy wpis zauwazylem z lat 60tych - na pietrze przy schodkach i wlazie przez ktory byly wciagane wagoniki. No ale zeby tam wejsc to trzeba miec troche odwagi bo nie ma poreczy przy schodkach :)Zgadza sie, przydaloby sie stworzenie nowego watku Rogowo II.
Kamson_kg Napisano 1 Czerwiec 2006 Napisano 1 Czerwiec 2006 jakiej odwagi :P zjeżdzalismy z okienek na samej gorze po linie na dol na trawe:P ale to dawno bylo jak jeszcze ten budynek kolo kotlowni byl zabezpieczony i chyba jako jeden z pierwszych nylem w srodku:)
grechu Napisano 2 Czerwiec 2006 Napisano 2 Czerwiec 2006 Dla uproszeczenia został założony wątek rogow II. Piszmy tam.
11021979 Napisano 25 Czerwiec 2006 Napisano 25 Czerwiec 2006 Witam po długiej przerwie.W kwestji tych pomp co pisałem, że służyły do zalewania pasa startowego a i owszem zasadniczo pełniły przeciwną rolę czyli odwadniania terenu ale Niemcy przemyśleli sprawę i pod koniec wojny używali ich w odwrotnym celu czyli do zalewania pasa w przypadku prowadzenia rozpoznawczych lotów przez aliantów. Zapraszam do zapaoznania się z historią bliźniaczego lotniska w Dziwnowie. Tam niemcy robili to dość często. P.STo co zrobiono z koszarowcami woła o pomste do nieba. Historia ginie w oka mgnieniu. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.