Skocz do zawartości

Rogowo

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Niech ktoś założy nowy Wątek Rogowo II.Bo ten się długo ładuje.Jak postęp prac w hangarze, byłem tam ostatnio to mnie pogonili.
  • Odpowiedzi 304
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
W kotłowni najstarszy wpis zauwazylem z lat 60tych - na pietrze przy schodkach i wlazie przez ktory byly wciagane wagoniki. No ale zeby tam wejsc to trzeba miec troche odwagi bo nie ma poreczy przy schodkach :)

Zgadza sie, przydaloby sie stworzenie nowego watku Rogowo II.
Napisano
jakiej odwagi :P zjeżdzalismy z okienek na samej gorze po linie na dol na trawe:P ale to dawno bylo jak jeszcze ten budynek kolo kotlowni byl zabezpieczony i chyba jako jeden z pierwszych nylem w srodku:)
  • 4 weeks later...
Napisano
Witam po długiej przerwie.
W kwestji tych pomp co pisałem, że służyły do zalewania pasa startowego a i owszem zasadniczo pełniły przeciwną rolę czyli odwadniania terenu ale Niemcy przemyśleli sprawę i pod koniec wojny używali ich w odwrotnym celu czyli do zalewania pasa w przypadku prowadzenia rozpoznawczych lotów przez aliantów. Zapraszam do zapaoznania się z historią bliźniaczego lotniska w Dziwnowie. Tam niemcy robili to dość często.
P.S
To co zrobiono z koszarowcami woła o pomste do nieba. Historia ginie w oka mgnieniu. Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie