Skocz do zawartości
  • 0

jakaś szwedzka kurtka

ja20

Pytanie

Napisano
kobieta w lumpeksie mi znalazła taką kurteczkę.na guzikach od wewnątrz ma sporrongs made in Sweden a na innym forshedaverken
a na jeszcze innym sporrong & co Stockholm.

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na pewno mialy te co widzialem:
- spodnie
- kurtki (2 odmiany)
- parki
- koszule
Pierwsze trzy pozycje w mocno trawiastym zielonym kolorze, bardzo wysokiej jakosci.
Na ogol maja guziki z 3 koronami (szare aluminium, lekko prazkowane), oraz czesto pieczeci z 3 koronami.
Napisano
A czy każdy element munduru miał bicia z datą?Sporo chodzę po lumpeksach zwłaszcza teraz i nie chciałbym czegoś przeoczyć.Jakby ktoś mógł podesłać jakieś linki do stron gdzie można by było obejrzeć umundurowanie to byłbym bardzo wdzięczny.
Napisano
właśnie sobie uświadomiłem że widziałem z identycznego materiału spodnie.Nawet myślałem czy ich nie kupić bo grube i ciepłe na wykopki dobre.Guziki miały plastikowe, a bić nie zauważyłem.może ktoś wie gdzie na spodniach szukać bić?Były kroju jak bojówki, dwie kieszenie po bokach nogawek.
Napisano

powinny miec pieczecie, i guziki z koronami, ale nie musza.
Obok wersja zielona, pozniejsza od Twojej kurtki.
Jak sa oznaczenia to od wewnatrz na pasie, lub podszewce tylnej kieszeni.

Napisano
takie też widziałem i to niedawno.Będę się musiał jeszcze sporo nauczyć, żeby nie przegapiać fantów.z jakich lat te spodnie?Sporo tego widuje w lumpeksach.Jutro przejdę po kilku i może znajdę te spodnie o ile nikt ich nie kupił, najgorsze, że nie pamiętam gdzie dokładnie były.
Napisano
kobieta w lumpeksie mi znalazła taką kurteczkę.na guzikach od wewnątrz ma sporrongs made in Sweden a na innym forshedaverken
a na jeszcze innym sporrong & co Stockholm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie