ja20 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 kobieta w lumpeksie mi znalazła taką kurteczkę.na guzikach od wewnątrz ma sporrongs made in Sweden a na innym forshedaverkena na jeszcze innym sporrong & co Stockholm.
mietek Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Na pewno mialy te co widzialem:- spodnie- kurtki (2 odmiany)- parki- koszulePierwsze trzy pozycje w mocno trawiastym zielonym kolorze, bardzo wysokiej jakosci.Na ogol maja guziki z 3 koronami (szare aluminium, lekko prazkowane), oraz czesto pieczeci z 3 koronami.
ja20 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 A czy każdy element munduru miał bicia z datą?Sporo chodzę po lumpeksach zwłaszcza teraz i nie chciałbym czegoś przeoczyć.Jakby ktoś mógł podesłać jakieś linki do stron gdzie można by było obejrzeć umundurowanie to byłbym bardzo wdzięczny.
ja20 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 właśnie sobie uświadomiłem że widziałem z identycznego materiału spodnie.Nawet myślałem czy ich nie kupić bo grube i ciepłe na wykopki dobre.Guziki miały plastikowe, a bić nie zauważyłem.może ktoś wie gdzie na spodniach szukać bić?Były kroju jak bojówki, dwie kieszenie po bokach nogawek.
mietek Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 powinny miec pieczecie, i guziki z koronami, ale nie musza.Obok wersja zielona, pozniejsza od Twojej kurtki.Jak sa oznaczenia to od wewnatrz na pasie, lub podszewce tylnej kieszeni.
ja20 Napisano 12 Grudzień 2007 Autor Napisano 12 Grudzień 2007 takie też widziałem i to niedawno.Będę się musiał jeszcze sporo nauczyć, żeby nie przegapiać fantów.z jakich lat te spodnie?Sporo tego widuje w lumpeksach.Jutro przejdę po kilku i może znajdę te spodnie o ile nikt ich nie kupił, najgorsze, że nie pamiętam gdzie dokładnie były.
ja20 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 kobieta w lumpeksie mi znalazła taką kurteczkę.na guzikach od wewnątrz ma sporrongs made in Sweden a na innym forshedaverkena na jeszcze innym sporrong & co Stockholm.
ja20 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Napisano 11 Grudzień 2007 po biciach wydaje mi się że wojskowa, ale nie ma pagonów żadnych naszywek, ani nawet śladu po nich.
pokemon Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Sorki- wszedłem z innego linka- sam odkryłeś to co ja :)
danieloff Napisano 11 Grudzień 2007 Napisano 11 Grudzień 2007 Pagonów nie ma, bo dawniej w szwedzkiej armii oznaki stopnia noszono na kołnierzu, poszukaj tam śladów po naszywkach.
Pytanie
ja20
a na jeszcze innym sporrong & co Stockholm.
15 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.