01111977 Napisano 11 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 11 Grudzień 2007 Witam.Rekonstrukcjá zajmujé sié raczej dorywczo i hobbystycznie.Paré replik mundurow jakie posiadam oparlem na mundurach ddr z lat po wojennych.Do nie dawna wydawalo mi sie ze to dosc drogi sport.Dzis dostalem link od kolegi.CZy ktos kupowal w tej firmie? Co reprezentuja soba te repliki.Z góry dziékujé ze komentarze osób które cos juz tam nabyly.pzdrhttp://tarnowscy.bazarek.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hans85 Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 szczerze odradzam, wszystko to powojenny sort. Jedyna rzecz, która się do czegoś nadaje, z tej strony, to szlifierka, no i może kawa... ;)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 kawusia ............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 To coś (bo replika to nie jest) nie reprezentuje sobą niczego, NRDowce z doszytymi MARNEJ jakosci obszyciami zarówno WH jak i SS, poza kawusią i może szlifierka nie ma tam nic wartego uwagi. Z mundurami niemieckimi z okresu II wś nie maja nic wspólnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Widziałem „twórczość” autorów tego portalu również na Allegro i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że pokazanie się, w którymkolwiek z oferowanych przez nich przebrań (bo nazwanie tego repliką obrażało by producentów replik) od razu kwalifikowało by delikwenta do kategorii „rekodziwadeł”!Proponowanie tych produktów, to niestety żerowanie na naiwności i braku wiedzy potencjalnych nabywców.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Żeby nie było wątpliwości, że krytykuję coś bezpodstawnie – proszę wybrany munudr z oferty tej firmy i jego widoczne wady:1 i 2) wstążka Krzyża Żelaznego II klasy z okresu II WŚ, mimo, że na baretce jest już wstążka tego odznaczenia, ale z I WŚ – powinna być wstążka z okuciem, a nie dwie różne,3) odznaka kwalifikowanego radiooperatora piechoty Wehrmachtu – adekwatna odznaka dla Waffen-SS miała kształt rąbu i była wykonana na czarnym tle,4) dziwaczna, zielona wypustka na mankiecie kurtki – pozostałość po pierwotnym celu szycia tego munduru, czyli pewnie policji, straży granicznej NRD,5) naramienniki straży granicznej / służby celnej NRD, nijak nie mające się do Waffen-SS,6) repliki patek oficerskich Waffen-SS (SS-Obersturmfuhrera), ale kołnierz nadal obszyty podoficerską tressą straży granicznej / służby celnej NRD,7) guziki z rantem – inne niż charakterystyczne niemieckie „groszki” z okresu II WŚ.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Do tego fatalny krój, kolor, materiał i wszystko inne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 Mój ulubiony to ten - przebranko (że zacytuję za Hindusem)spadochroniarza ss, pozwoliłem sobie napisać do nich maila w tej sprawie, myślałem w swojej naiwności, że po prostu nie mają pojęcia jak wyglądał mundur SS FJ, ale widać oni wolą naciągać ludzi niż oferować porządne repliki. A co w nim jest nie tak...... wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 11 Grudzień 2007 Share Napisano 11 Grudzień 2007 A typowy spadochroniarz ss wyglądał mniej więcej tak: typowa bluza mundurowa w kolorze feldgrau i ewentualnie spodnie spadochronowe, żadnych niebieskich kostiumów ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 15 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2007 Tak mi sie wlasnie wydawalo.Dziekuje za uwagi i komentarze.Niestety za udane repliki,wierne oryginalom trzeba slono placic lub poprostu miec wiedze i odpowiednie komponenty.Serdecznie pozdrawiam.B.P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.