Skocz do zawartości

Tanie reliki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Rekonstrukcjá zajmujé sié raczej dorywczo i hobbystycznie.Paré replik mundurow jakie posiadam oparlem na mundurach ddr z lat po wojennych.Do nie dawna wydawalo mi sie ze to dosc drogi sport.Dzis dostalem link od kolegi.
CZy ktos kupowal w tej firmie? Co reprezentuja soba te repliki.Z góry dziékujé ze komentarze osób które cos juz tam nabyly.pzdr

http://tarnowscy.bazarek.pl/

Widziałem „twórczość” autorów tego portalu również na Allegro i z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że pokazanie się, w którymkolwiek z oferowanych przez nich przebrań (bo nazwanie tego repliką obrażało by producentów replik) od razu kwalifikowało by delikwenta do kategorii „rekodziwadeł”!
Proponowanie tych produktów, to niestety żerowanie na naiwności i braku wiedzy potencjalnych nabywców.

Pozdrawiam
Hindus

Żeby nie było wątpliwości, że krytykuję coś bezpodstawnie – proszę wybrany munudr z oferty tej firmy i jego widoczne wady:
1 i 2) wstążka Krzyża Żelaznego II klasy z okresu II WŚ, mimo, że na baretce jest już wstążka tego odznaczenia, ale z I WŚ – powinna być wstążka z okuciem, a nie dwie różne,
3) odznaka kwalifikowanego radiooperatora piechoty Wehrmachtu – adekwatna odznaka dla Waffen-SS miała kształt rąbu i była wykonana na czarnym tle,
4) dziwaczna, zielona wypustka na mankiecie kurtki – pozostałość po pierwotnym celu szycia tego munduru, czyli pewnie policji, straży granicznej NRD,
5) naramienniki straży granicznej / służby celnej NRD, nijak nie mające się do Waffen-SS,
6) repliki patek oficerskich Waffen-SS (SS-Obersturmfuhrera), ale kołnierz nadal obszyty podoficerską tressą straży granicznej / służby celnej NRD,
7) guziki z rantem – inne niż charakterystyczne niemieckie „groszki” z okresu II WŚ.

Pozdrawiam
Hindus

Mój ulubiony to ten - przebranko (że zacytuję za Hindusem)spadochroniarza ss, pozwoliłem sobie napisać do nich maila w tej sprawie, myślałem w swojej naiwności, że po prostu nie mają pojęcia jak wyglądał mundur SS FJ, ale widać oni wolą naciągać ludzi niż oferować porządne repliki. A co w nim jest nie tak...... wszystko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie